UUSIMMAT

Star Citizenin tekijäpoppoota myllerretään – potkuja ja organisaatiomuutoksia

19.08.2015 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Tähän mennessä jotakuinkin kaikista deadlineistaan myöhästynyt avaruussimulaatio Star Citizen marssii kohti julkaisuaan, ainakin Cloud Imperium -kehittäjästudion mukaan. Skeptikot ovat katsoneet prosessia viime kuukausina aina vain synkempien lasien läpi, mutta kehittäjien mukaan kaikki on ihan okei ja peli etenee, vaikkakin hitaammin.

Siinä samalla tarjolla on sekä hyviä että huonoja uutisia. Toisaalta Star Citizenin FPS-räiskintämodulia kehittänyt IIIFonic-studio potkii pihalle porukkaansa, mutta samalla se tarkoittaa Cloud Imperiumin mukaan sitä, että FPS-osio on jo lähes valmis. Samalla pelitalo siirtää FPS-osion kehitys- ja ylläpitovastuuta sisäisille studioilleen.

”Suunnitelmamme oli alusta saakka teettää osia pelistä ulkopuolisilla studioilla, ja siirtää kehitysvastuu myöhemmin omille tiimeillemme”, kertoo Cloud Imperium.

Firma kertoo myös, että he käyvät parhaillaan läpi ulkopuolisten yhteistyökumppaniensa aikaansaannoksia, jotta Star CItizenin kehitysprosessia saadaan virtavivaisemmaksi. Samalla tuotantoa siirretään kasvavassa määrin firman omien tiimien niskaan.

Tähän mennessähän Star Citizeniä on kehitetty tilkkutäkkimäisesti siellä täällä, joten virtaviivaistamista riittää ihan varmasti. Vähän ikävä vain ajatella tilannetta niinkin, että siinä samalla moni pitkään pelin parissa uurastanut ulkopuolinen kehittäjä saa potkut persuuksiinsa. Epäilen myös kovasti, että mahtaako tuotantovastuiden siirtäminen studiosta toiseen ja kehittäjiltä toiselle onnistua ihan noin vain.

Pitkällä tähtäimellä urakka kuitenkin tarkoittaa sitä, että isompi osa Star Citizeniä kehitetään yhden firman, tai siis yhden firman kahdella eri mantereella sijaitsevien studioiden, katon alla. Tämän pitäisi avittaa huomattavasti myöhemmin.

Vertailukohtana Frontier Developments tekee omaa Elite Dangerous -peliään yhdellä, saman katon alla työskentelevällä tiimillä.

Lähde: GamesIndustry

Keskustelu

Niin, mut ydinvoimalassa on saatu muutakin aikaseksi vuosien varrella kuin pelkät eteistilat.

Täähän rupee kuulostaa ihan samalta kuin meidän ydinvoimalat :D

Tulee kun tulee jos tulee, ei ole penniäkään kiinni. Parempi jos tulee.

@4:

Ai onko jossain ollut jokin tarkka aikakin milloin peli valmistuu? Kerro ihmeessä missä.

@3
Tarkoittanet varmaan, että ei voisi enemmän subjektiivista olla uutisointi enää :)

Sasser, se ei silti muuta sitä faktaa että peli on jo 2 vuotta myöhässä.

Melkosta uutisointia taas. Mitään uutisia en ainakaan domen puolesta ole huomannut koskien SC kirjettä vastauksena kritiikkiin tai video vastausta polttaviin kysymyksiin. Eikö myöskään gamescom videoita tai esityksiä vissiin mitenkään uutisoitu.

Toiseksi niillä on vasta aukaistu uuteen paikkaan kuun alussa saksassa sisäisen studio jossa on crytek entisiä työntekijöitä ja jopa alkuperäisen enginen tekijöitä. Suurin osa tuntu olevan juuri engine asiantuntijoita.

Eli vois olla enemmän objektiivista tää uutisointi eikä vain kaikki mikä menee pieleen uutisoidaan heti, mikä avoimessa kehityksessä näkyy heti ulospäin toisin kuin jossakin isoissa firmoissa mistä asioista ei tiedotetaan.

Ihan normaalista aliurakointitapauksesta kysymys. Ei kosketa pääurakoitsijaa millään tavalla, jos aliurakoitsija joutuu oman urakkansa päättyessä irtisanomaan työntekijöitä, kun työtä ei enää riitä kaikille.

”Star Citizenin FPS-räiskintämodulia kehittänyt IIIFonic-studio potkii pihalle porukkaansa, mutta samalla se tarkoittaa Cloud Imperiumin mukaan sitä, että FPS-osio on jo lähes valmis. Samalla pelitalo siirtää FPS-osion kehitys- ja ylläpitovastuuta sisäisille studioilleen.”

Paskapuhetta mutta uskon.

Muropaketin uusimmat