Star Control -kehittäjä kekseliäänä – pisti kehittäjät vuokralle

06.12.2013 10:36 | Juho Anttila

Peliala on kaikkea muuta kuin vakaa työpaikka. Tämä johtuu hyvin pitkälti projektien luonteesta. Ensin on kova kiire, sitten kun peli julkaistaan, työvoimaa tarvitaan paljon vähemmän. Moni studio ratkaisee ongelman antamalla ylimääräiselle työvoimalle tylysti kenkää. Strategiapeleistä tuttu Stardock kokeilee nyt kuitenkin hieman erilaista lähestymistapaa.

Uutta Star Control -peliä kehittävä studio on nimittäin laittanut työvoimansa vuokralle. Studion kehittäjät ovat jatkossa töissä Stardock Staffing Company -nimisessä työvoimanvuokrausyrityksessä. Kun studiolla on kiire, kehittäjät työskentelevät firman omien projektien parissa. Hiljaisempina aikoina Stardock hyödyntää verkostoaan löytääkseen työntekijöilleen keikkaa oman firman ulkopuolelta.

Stardockin toimitusjohtaja Brad Wardell kehuu, että tällä tavoin kehittäjät pääsevät työskentelemään paljon vakaammissa oloissa. Potkuja ei tarvitse pelätä joka kerta, kun oma projekti saadaan päätökseen. Studio puolestaan hyötyy siitä, ettei se menetä kokeneita kehittäjiä hetkellisten notkahdusten vuoksi.

Työvoiman kierrättäminen on tuttu temppu suurikokoisille julkaisijoille, joiden alaisuudessa toimii parhaimmillaan kymmeniä studioita. Stardockin temppu on hyvä keino tehdä sama, vaikka oman firman sisällä ei olisikaan jokaisella ajanhetkellä vapaita paikkoja. Jos tällä tavoin saadaan vähennettyä turhia irtisanomisia, kyse on hatunnoston arvoisesta keksinnöstä.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Star Control –sarja saa virallista jatkoa

Master of Orion, Totan Annihilation ja Star Control löysivät uudet, yllättävät kodit

Bugit ajoivat Stardockin paniikki-irtisanomisiin