Uusimmat

Starcraft II löysi yleisönsä ja tuplasi PC-pelimyynnin

13.08.2010 16:00 Miikka Lehtonen

Starcraft II. Moni tykkäsi, jotkut eivät. Joidenkin mielestä peli on kuulemma liian lähellä Starcraftia ja LAN-pelikin puuttuu. Tätä ei olisi myyntiluvuista huomannut, sillä Starcraft II suorastaan räjähti myyntilistoille ja siinä sivussa ohimennen tuplasi PC:n pelimyynnit. Joku siis jaksoi vielä Starcraftia.

Kuten itsekin tappiokseni huomasin, Starcraft II on aika hyvä peli. Itse en ennakkoon osannut odottaa peliltä mitään, mutta joku selvästi osasi, sillä heinäkuun 27. päivänä julkaistu Starcraft II myi pelkästään Yhdysvalloissa 721 000 kappaletta viidessä päivässä. Mietitäänpä hetki sitä. Ensimmäisten kahden päivänsä aikana se myi maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljoonaa kappaletta, eikä tahti ole tiettävästi romahtanut.

Näin vahvoilla myynneillään oli heinäkuun myydyin peli Yhdysvalloissa, kaikkien aikojen nopeiten myyvä strategiapeli ja niin edelleen. Pelin huikeat myynnit saivat aikaan myös sen, että PC-peleihn käytetyt taalamäärät kasvoivat viime vuoden heinäkuuhun verrattuna 103%, eli Starcraft II otti ja tuplasi PC-pelien myynninkin siinä sivussa.

Näemmä oli todellakin korkea aika.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

StarCraft II:n hinta yli 100 miljoonaa?

Maksaisitko 100 euroa Starcraft II:sta?

Starcraft 2 (Mac, PC)

Lue myös

Miten mahtaa id:n Rage pyöriä iPhonella? Yllättäen loistavasti!

Rocksteady: ”Arkham Asylum ei ollut vielä parastamme”

Steamissa reipas ale QuakeConin kunniaksi