UUSIMMAT

Steam jyrää: 125 miljoonaa aktiivista käyttäjää

24.02.2015 20:45 | Jukka O. Kauppinen

Valven Steam-palvelu on kasvanut järkälemäiseksi digikentän kuninkaaksi. Ja on siinä ollutkin vääntämistä. Joku ehkä muistaa vielä sen itkun ja parun, kun Counter-Striken päivitykset sai vain Steamin kautta – ja Half-Life 2 julkaistiin yksinomaan Steamissä. Voi niitä bugeja, nettijumeja ja kaatumisia.

Tai sitä, että pelin asentamiseen tarvitaan nettiyhteys.

Tänään Steamillä on kuitenkin jo 125 miljoonaa käyttäjää – siis aktiivista käyttäjää. 13 vuotta siihen meni.

Parhaillaan Steamissä on myynnissä 4500 peliä, joihin käyttäjät ovat luoneet 400 miljoonaa lisäsisältöä, ilmaisia ja maksullisia.

Lisätietoja: http://store.steampowered.com/

Keskustelu

Mielenkiintoisena visiona, mitäs jos Valve ”voittaa” VR kilvan SteamVR-laseillaan ja lasit toimisivat vain Steamin läpi? Kelataan useampi vuosi eteenpäin VR:n mainstream-aikakauteen ja käyttäjiä useita satoja miljoonia.

Saattaa olla Steamilla vasta alkurummutus meneillään.

Itse tosin toivon että tuo joskus kirjoitettaisiin uudelleen. Näkyy koodin ja UI:n venytys vähän kaikkialla…

@1
Tuo on vähän sama kuin valittaisi ruokakaupalle että siellä on myynnissä sieniä. Kukaan muukaan ei niitä saisi tietenkään ostaa koska Sinä et niistä tykkää. Doh! Parempaa asiakaspalvelua se on että on jokaiselle jotakin eikä vaan tiettyjä pelejä tietylle ryhmälle. Äly hoi.

Vihje, steamissa on toimiva arvostelusysteemi mistä voi tarkistaa mitä muut on sanoneet pelistä ennenkuin ostat niin ei tarvi ”sikaa säkissä” ostaa. Järjenkäyttö on sallittua.

5/5 arvosana sille kusetusten kuninkaalle joka valvella vastaa sisään otettavien pelien laadunvalvonnasta

aivan mikä tahansa paskaläjä saa vihreän valon kunhan on tarpeeksi ”indie” ja/tai anime

Muropaketin uusimmat