Uusimmat

Steamin kesäale alkoi, tässä selviytymisopas

13.07.2012 09:00 Miikka Lehtonen

”Hide yo’ kids, hide yo’ wife”, sanoi Antoine Dobson kuuluisasti, mutta minä sanon, että hide yo’ wallet, koska Gabe haluaa tyhjentää sen. Kyllä, Steamin pelätty ja odotettu kesäale on pyörähtänyt käyntiin ja hyviä pelejä on tarjolla jo ensimmäisenä päivänä.

Steamin kesäale pyörähti käyntiin aivan kuten odotettiinkin, 12.7. eli eilisiltana kello 20:00. Ja sitten serverit kyykkäsivät eikä kaupasta kannattanut kuvitellakaan ostavansa mitään ennen aamuyön tunteja. Eikä ihme, sillä pommittajia oli joitain miljoonia.

Tämän hetken kovin ja kuumin tärppi on uutena flash dealina kansan äänestämä Saints Row The Third, joka irtoaa 7,49 eurolla, mutta vain kello 10:00 asti. Sitten tilalle tulee Limbo, Magicka tai Trine 2. Iltaan asti tarjouksessa ovat muun muassa

  • Legend of Grimrock 5,59€ (-60%)
  • Crusader Kings II 9,99€ (-75%)
  • Terraria 2,49€ (-75%)
  • Portal 2 4,99€ (-75%)
  • Total War Shogun 2 9,99€ (-75%)
  • Ridge Racer Unbound 24,99€ (-50%)
  • Heroes of Might & Magic VI 14,99€ (-50%)
  • Call of Duty: Modern Warfare 3 29,99€ (-50%)
  • Indie Bundle I 9,99€ (-75%)

Tietenkin tarjolla on taas erilaisten julkaisijoiden koko katalogit kattavia megapaketteja, joten jos olet himoinnut vaikka The Walking Deadia, 39 euron Telltale Pack antaa sen ja kaikki muut Telltalen pelisarjat aika halvalla. Muitakin tarjouksia on niin paljon ettei kaikkia pysty listaamaan.

Yleisenä nyrkkisääntönä ja selviytymisohjeena voisi sanoa, että mitään ei kannata ostaa, jos se ei ole daily deal. Koko alennusmyynnin ajan alennetut pelit ovat alennettuna 22.7. asti, jolloin ale loppuu. Kannattaa siis kyttäillä, josko se normaalisti 20% alennuksessa oleva peli on jonain päivänä -75% ja jos ei ole, niin ostaa sitten viimeisenä päivänä. Näin kukkaron rassaus on mahdollisimman pientä. Esimerkkinä ArmA II Complete Collection on tällä hetkellä 20% alennuksessa, mutta tulee varmasti olemaan daily deal jossain välissä. Ja silloin 19,99€ hintaan ostaneita ketuttaa. Älä ole yksi heistä.

Kannattaa myös muistaa, että erinäiset pelottavan omistautuneet nuoret miehet pitävät tarkkoja listauksia siitä, mitkä pelit ovat milloinkin alennusmyynnissä ja kuinka paljon rahaa sillä hetkellä ostamalla säästää. Kannattaa siis vilkuilla niitäkin listoja jo puhtaasti sen takia, että kaikkia tuhansia alepelejä ei terve ihminen ehdi käymään läpi ja niin voi jäädä bongaamatta hyviä diilejä.

Lisätietoja:Steam

Linkki: Lista alennuksen kätketyistä helmistä

Lue myös

Spelunky aiheuttaa pakkopelireaktioita – lue arvostelu

Suomalaispeli muistuttaa Counter-Strikeä, melkein liikaakin

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki

Tässä se on, 3DS XL

Muropaketin uusimmat