Uusimmat

Steamin latausvauhti paranee kohtapuoliin

18.07.2011 11:00 Miikka Lehtonen

Jos käytit Valven Steam-palvelua äskettäin päättyneen kesäalen aikana — tai oikeastaan koskaan muulloinkaan — olet varmasti huomannut, että sillä on joskus tapana hieman tökkiä. Valve kertoo korjanneensa ongelman uudistetulla lataussysteemillä, joka nähdään kohtapuoliin.

Jo nyt osittain toiminnassa oleva uusi jakelusysteemi taitaa toimia mustan magian avulla, tai ainakaan Valve ei paljasta teknisiä yksityiskohtiaan. Tiimi kuitenkin lupaa, että tuloksena on parannettu latausnopeus eri puolilla maailmaa. Sen enempää yksityiskohtiin menemättä Valve kertoo, että uusi jakelumenetelmä muun muassa hyödyntää aiempaa paremmin Internet-palveluntarjoajien omaa cachea, mistä johtuen ainakin suositut pelit siirtynevät nopeammin käyttäjille.

Samaan syssyyn uudistui myös Steamin pelipäivitysten jakelu, joka havaittiin surkeaksi viimeistään, kun The Witcher 2 vahingossa lähetti koko sisältönsä pelaajille samaan aikaan kun GOG.comin asiakkaat latasivat 20 megan minipäivityksen. Uusi järjestelmä pystyy samaan ja voi tarjota pelaajille tarkemmin rajattuja ja näin pienempiä päivityksiä.

Toistaiseksi uudella jakelumenetelmällä voi latailla vain HD-resoluutioisia trailereita, mutta se suurin testi on jo lähestymässä, sillä Valve mainostaa, että uusitulla jakelumenetelmällä voi kohta ladata firman odotetun DotA 2 -pelin. Se lieneekin sitten jo hyvä kuormitustesti, varsinkin jos huhut pelin ilmaisuudesta pitävät paikkansa.

Lähde: Steam

Lue myös

Virtua Tennis 4 (PS3, Wii, Xbox 360)

Alpha Polaris (PC)

MIT vei meidät askeleen lähemmäs Skynetiä?

Steam käännytti konsoliuskovaisen

Muropaketin uusimmat