UUSIMMAT

Steampunk-seikkailu Shadow of the Cathedral todistaa tekstiseikkailujen omaavan yhä taikavoimia

10.12.2009 22:20 Jukka O. Kauppinen

Vaikka tekstipohjaiset seikkailupelit – tekstiseikkailut! – kuolivat jo 1980-luvulla, niin niiden perintö elää edelleen. Vaikka genre onkin nykyään mitättömimmistä huomaamattomin, niin nykyään interaktiiviseksi fiktioksi kutsutun pelilajin tehokkuutta ei pidä silti aliarvioida. Esimerkiksi Shadow in the Cathedral on väkevä todiste kirjallisen ilmaisuvoiman tehokkuudesta.

Genre toki vaatii pelaajaltakin jotain. Jos käsityksesi lukemisesta on uutisten ensimmäisen lauseen vilkaisu ja ”lol wanha” -trollailu, tekstiseikkailut eivät ole sinua varten. Mutta esimerkiksi hyvän kirjallisuuden ja sarjakuvaromaanien ystävät, lajityypistä riippumatta, osaavat arvostaa parhaiden seikkailujen mielikuvitusta ja värikästä ilmaisuvoimaa.

Mitä myös tämä peli todistaa. Huikean värikkäät ilmaisut ja viekoitteleva seikkaileminen omalaatuisessa steampunk-maailmassa on jotain erikoista.

”The insides of the tubes are the colour of burnt bacon.”

”The telescope is made of finely-moulded brass stamped with the crossed lightning of the Weather Guild. Often accused of non-mechanism – weather’s just too temperamental – they tend to build machines that are overly complicated, like the ratchet-and-piston umbrella they sell in the Cathedral Yard market…”

”But instead there’s nothing but a single desk, some books, and a lot of wrought iron decoration – hooks, candle-brackets, ink-wells – all made from a single sweeping line of iron that curls around the floor and walls like a wandering pen-stroke.”

Käsikirjoituksen ilmaisuvoima iskee suorastaan ällikällä. Wau.

Täysimittainen peli maksaa 9,95 dollaria. Pelin voi ostaa sekä Windows-versiona että selainpelinä. Tarjolla on myös Windowsissa ja nettiselaimessa toimiva demo.

Lisätietoja: https://www.textfyre.com/games.aspx

Lue myös

CH Eclipse Yoke sopii niin mopocessnoille kuin jumbojeteille

Japanin Yakuza iskee maaliskuussa

Kaninkorvat hörölleen, uusi Sam & Max havaittu

Privaatti vai piraatti? Yksityiset MMO-palvelimet haastavat pelitalot