Strategiarintamalla riittää pelattavaa: sotanorsuja Afrikassa, panssareita Pariisissa ja avaruusörkkejä tähdissä

30.11.2010 17:15 | Jukka O. Kauppinen

Strategiapelien ystäviä ei ole unohdettu joulun lähestyessä. Hyviä strategiauutisia paukkuu niin tiheään tahtiin, että niitä täytyy koostaa vaihteeksi yhteiseen uutiseen. Pelattavaa piisaa Rooman muinaisista sodista tuleviin kahakoihin tähtien keskellä.

Matrix Gamesin War in the Pacific, tuo järisyttävä hullujen ja elämättömien monsteri-strategioiden fanaatikkojen elämäpeli, sai ison päivityksen. Henderson Field Designsin 1.01.06i kuulostaa päivitysversiona mitättömältä, mutta se on pelin ensimmäinen kunnon datapäivitys sitten julkaisun. Luvassa on roppakaupalla korjauksia ja muutoksia Tyynenmeren sotastrategian kalusto- ja osastolistoihin.

Matrix ilahduttaa meitä myös Revolution Under Siege -pelillä, joka kuvaa Venäjän sisällissotaa ensimmäisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen. 1917-1923 väliselle ajalle sijoittuvassa aiheeltaan meitä läheisesti koskettavassa sotapelissä rakennetaan Neuvostoliittoa vallankumouksen ensimmäisistä tahdeista lähtien. Vai onnistuisivatko valkoiset tällä kertaa murskaamaan bolsevikkien nousun? Peliin voi tutustua lataamalla demon täältä.

Edelleen Matrixilta: Star Sentinel Tactics vie meidät sotimaan tähtien keskelle taktisen mitan avaruusmerijalkaväki vs. avaruuden lonkerohirviöt -pelissä, kun taas Making History II: The War of the World on taas yksi uusi näkemys toisesta maailmansodasta.

Ja Matrixin lista vain kasvaa, jumankeuta. Aiemmin syksyn ja alkutalven mittaan firmalta on tullut myös Larry Bond’s Harpoon – Ultimate Edition (kolmatta maailmansotaa meri- ja ilmastrategiana), Hannibal: Rome and Carthage (Rooman ja Carthagon sotia EAA) ja  Decisive Campaigns: The Blitzkrieg from Warsaw to Paris (Aatu taas vauhdissa).

Shrapnel Games puolestaan tarjoilee maailmanrauhaa World Supremacy -pelissä, jossa pelaajat nauttivat piparia ja glögiä maailmaa valtaillessaan. Käytössä ovat pyssyjen ja karahkojen lisäksi myös leikkisät ydin- ja neutronipommit. Shrapnelin edellinen peli Bronze puolestaan kuvaa ihmiskunnan varhaista kehittymistä ja sodankäyntiä kivassa ja helposti omaksuttavassa muodossa.

Battlefront ja Fury Software tarjoilevat taasen ensimmäistä maailmansotaa Strategic Command World War I: The Great War 1914-1918 -strategiassaan.Aiemmat Strategic Commandit ovat olleet oikein kivoja pelejä, joten luultavasti tämäkin tarjoaa muheaa viihdettä heksasotien ystäville.

Mainittakoon myös Battlefront.comin tuleva Theatre of War -sarjan seuraava peli, Theatre of War 3 Korea. Arvaatte varmaan mihin sotaan tämä sijoittuu.

Eipä muuta kuin VISA vinkumaan. Tuetaan yhdessä hyviä strategiapuoteja, eikös vain?

Lisätietoja:

Lue myös

Domen arvosteluviikko 46/2010: testissä Gothic 4, Assassin’s Creed, Black Ops, Fable III, Star Wars…

Gran Turismo 5 julkaistiin Madridissa superautojen ja Yamauchin säihkyessä

PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360)

Witcher 2 marssii häikäiseville taistelukentille

Muropaketin uusimmat