Uusimmat

Suljetulla Lionheadilla olisi riittänyt ostajia

12.05.2016 14:30 Miikka Lehtonen

Kun Lionhead Studiosin ilmoitettiin viime kuussa sulkevan ovensa 20 vuoden jälkeen, moni oli yllättynyt. Olisi voinut kuvitella, että pitkäikäiselle ja suosittuja pelejä tehneelle studiolle olisi riittänyt kysyntää. Ja niin riittikin. Mutta Microsoftilla ei ollut myyntihaluja.

Kotakun englantilainen haaraosasto on saanut käsiinsä useita luotettavia tietoja, joiden perusteella Lionheadille olisi löytynyt paljonkin ostajia. Englannin laki vaatii, että ennen yrityksen sulkemista hallinnoivan tahon täytyy yrittää löytää muitakin ratkaisuja kuin firman sulkeminen ja kaikkien työntekijöiden irtisanominen. Muun muassa Fable-peleistä tunnettu Peter Molyneuxin entinen studio olikin kerännyt runsaasti huomiota. Kotakun tietojen mukaan firmalla olisi ollut ottajia ”pelimaailman suurimpien nimien” joukosta, mutta matkassa oli yksi suuri mutta: kaikki halusivat studion lisäksi myös oikeudet Fableen.

Microsoft ei ollut halukas luopumaan yksinoikeussarjastaan, vaikka tarjoukset liikkuivat ”sadoissa miljoonissa”. Ja siihen sitten päättyi kiinnostus suurelta osin. Ymmärrän ihan hyvin, miksi ostajat eivät olleet hirveän halukkaita maksamaan kamalasti rahaa Fablettomasta Lionheadista, sillä mitäs siinä olisi muka ostettu? Pino työntekijöitä, jotka — niin kyynistä kuin se onkin — voi halutessaan värvätä sitten firman sulkemisen jälkeen uudestaan, jos moinen kiinnostaa.

On harmi, että Lionheadille ei löytynyt uutta kotia, mutta toivottavasti työntekijät löytävät uusia töitä ja firman perintö saa vielä elää.

Lähde: Kotaku

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat