Uusimmat

Suomalainen älypeli Reset elää ja voi hyvin

18.07.2015 20:00 Juho Anttila

Muistatteko vielä suomalaisen tuhottoman kauniin näköisen Reset-älypelin ja joulun ihmeen vuodelta 2013? Pelin yhteisörahoituskampanja oli jäädä vajaaksi, mutta hurjan loppukirin kautta rahat saatiin kasaan, sopivasti jouluksi. Lopullisen pelin oli määrä ilmestyä vuoden 2014 jouluksi, mutta toisin kävi.

Resetin ympärillä on vallinnut pitkään jonkinlainen mediahiljaisuus, mutta projekti on yhä hengissä ja voi hyvin. Theory Interactiven Alpo Oksaharju kertoi Joensuussa Illusion-seminaarissa, että pienellä tiimillä on tekemistä kunnianhimoisen projektinsa kanssa. Onhan se toki myönnettävä Reset-pelivideoita katsellessa, että kahden hengen tiimin tuotokseksi peli on kyllä melkoisen huikea vetäisy.

Theory Interactive julkaisi pelin tukijoille aiemmin tänä vuonna rajoitetun betatesteidemon. Lyhyestä kestostaan huolimatta demopalaute riitti vakuuttamaan, että peli on menossa oikeaan suuntaan. Tosin demo aiheutti ennestäänkin kuormitetulle tiimille vielä aika paljon lisätöitä, sillä pelkkä kommunikointi fanien kanssa foorumeilla vie yllättävän paljon aikaa.

Alpo Oksaharju pohtikin, että ehkä Reset-tiimiin on syytä palkata ainakin yhteisövastaava ja jossain vaiheessa ehkä muitakin tekijöitä. Tällä hetkellä Resetiä lupaillaan julkaistavaksi joskus keväällä 2016. Toivotaan, että homma saadaan maaliin saakka siihen mennessä.

Lisää aiheesta

Lupaavan Reset-älypelin rahoituskampanja oli epäonnistua huonon onnen vuoksi

Joulun ihme toteutui – suomalainen Reset sai rahoituksen viime hetkellä

Reset on yhä huikea – katso miltä myyttinen suomipeli nyt näyttää