Uusimmat

Suomalainen eSports-organisaatio rekrysi naistiimin

16.02.2016 12:11 Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen elektronisen urheilun etulinjassa marssiva RCTIC eSports on vahvistanut rivejään uudella tiimillä. Counter-Strike: Global Offensive -räiskintäpeliä tahkoava WellNT, Well Nice Try, koostuu viidestä pelaajasta ja valmentajasta.

Ja jos tarkkaavaisia olemme, niin WellNT:ssä on yksi iso ero muihin kotimaisiin eSports-tiimeihin nähden. He ovat näet kaikki naisia.

Well Nice Tryn jäsenet eivät kuitenkaan halua esiintyä niinkään naisjoukkueena, vaan ihan yksinkertaisesti hyvänä CS:GO-tiiminä.

WellNT:n pelaajat ovat keränneet kannuksiaan vuosien mittaan muissa tiimeissä, ja nykymuotoinen joukkue on syntynyt vasta hiljakkain.

 

Joukkueen koostumus:

  • Essi ”rawwre” Tervala – Kapteeni/Entry
  • Jenni ’’qd=)” Rönkkö – Playmaker
  • Laura ”larb” Nykänen – Support
  • Erica ”EricaErtsu” Falck – Lurker
  • Henna ”heNpukka” Schroderus – IGL/AWP.

 

Joukkuetta valmentaa Toni ”tondE” Katainen.

”Tahdomme tukea tasa-arvoisen e-urheilun kehittymistä Suomessa ja auttaa näitä pelaajia heidän tavoitteissaan. Haluamme tietenkin ohjeistaa heitä kasvamaan e-urheilijoina kohti menestyksekästä uraa”, ynnää RCTIC eSportsin toiminnanjohtaja Jere Alanen.

Joukkue osallistuu ensimmäisen kerran isoon turnaukseen Lantrek 2016 -tapahtumassa Tampereella toukokuun alussa.

 

Sinänsähän suomalaisilla naisjoukkueilla riittää historiaa myös CS:n maailmassa. Kuten Domen vanhassa artikkelissa kerrotaan:

Ajanlaskuni alkaa ClanBasen Female NationsCupista vuoden 2002 lopulta, jolloin Suomi keräsi tyttötiimin puolustamaan mainettaan. Valitettavasti viidettä pelaajaa ei koskaan saatu serverille saakka, joten turnaus tyssäsi ensimmäiseen peliin ja luovutusvoittoon Belgian tiimille. Suomen joukkueessa pelasivat tuolloin ainakin SuzZ, moongirl, Evee ja o-ona, jotka ilmeisesti lopettivat aktiivipelaamisen pian kohta turnauksen jälkeen.

Lue koko artikkeli: Suomen CS-tyttöklaanien historia

 

Lisätietoja http://www.rctic.org/

Lisää aiheesta

StarCraft 2 -tähteä syytetään sopupelihuijaamisesta

eSports-markkinoiden uskotaan kasvavan huimasti tänä vuonna

eSports-hittitiimi hajosi, syynä huijaava pelaaja

Kaikkien aikojen Counter-Strike-ottelu: 79 erää putkeen

Assembly Winter 2016 oli täynnä tiukkoja yhteenottoja

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat