Suomalainen GuitarBots-peli opettaa soittamaan kitaraa

22.11.2012 12:20 | Jukka O. Kauppinen

Rocksmith! Vapise! Sillä suomalainen GuitarBots-peli saapuu haastamaan ison rahan musapelit lähes samanlaisella, silti niin kovin omannäköisellä konseptillaan. GuitarBots näet lähestyy aihetta nettiselaimen kautta ja toimii PC:llä sekä Macilla. Mutta musisointi on sitä itseään ja kun kitaraa soitetaan, niin se on ihan oikea kitara.

GuitarBotsissa on jotakuinkin hämmentävän kuuloinen taustatarina, mutta tärkein juju on kuitenkin se oikean kitaran soittaminen. Tai jos ei osaa entuudestaan soittaa, niin kitaransoiton opettelu.

Unity-pelimoottorilla toteutettu ohjelma ei myöskään tarvitse piuhoja tai kaapeleita, vaan peli käyttää tietokoneen mikrofonia pelaajan soittelun kuunteluun.

Peli on hinnoiteltu niin, että sitä voi kokeilla hyvin rajoitetusti ilmaiseksi, mutta aktiivinen soittelu rajoittamattomalla peliajalla ja premium-sisällöllä maksaa kympin kuussa.

Helsinkiläinen Ovelin-studio on tehnyt aiemmin WildChords-musapelin iOS:lle.

Lisätietoja: https://guitarbots.com

 

Lisää aiheesta

Mulkaisu: Rocksmith

Rocksmith -ensikosketus – lopultakin todellista kitarapelaamista

Lue myös

Alan Wake näyttäisi Unityllä… Upealta!

Assassin’s Creed III -tuplahaastattelu – aavoilta meriltä tehtäväsuunnittelun saloihin

Forza Horizon (Xbox 360)

Steamin syysale alkaa tänään ja joulualen päivätkin tulivat julki

Keskustelu

M454: Kokeilin ja toimii!! Mulla käytössä 4v. vanha läppärin sisäinen mikki, mistä vedit ton mikki-kommentin?! Rocksmithin ostin kanssa, mutta ainakin mulla hirvee lagi. Guitarbotsissa ei ollu lagia sähköskitalla ja homma toimi tosi hyvin myös akustisella.

Jos se Rocksmithin kaapeli toimisi tässä, uskoisin että olisi hyvä. Mutta koska ei niin ei. Ei toimi. En vain jotenkin luota että mikki kuulisi oikein kuinka soittaa, voi tulla häröääniä taustalta sun muuta, eikä kaikilla ole mitään 200€ tai jotain sinnepäin mikkiä käytössä. Rocksmithista tykkään juurikin sen kaapelin takia. Tulisi vain enemmän kappaleita soitettavaksi.

Kutsumalla kavereita pelaamaan päivittäistä peliaikaa saa mukavasti lisää

Vaikutti oikein mukavalta, mutta 5 minuutin päivittäinen peliaika on jo naurettavaa. Ei oikein huvittaisia mitään kuukausimaksua maksaa tällaisesta pelistä.

Muropaketin uusimmat