Uusimmat

Suomalainen ”Half-Life” Demon Core sai Valvelta vihreää valoa

14.10.2014 19:30 Jukka O. Kauppinen

Tunnustetaan, tämä tapahtui jo syyskuussa, mutta olin jossain reissussa enkä huomannut tapahtunutta paikan päällä. Mutta asia on tärkeä! Niin tärkeä, että siitä pitää huhuilla nyt! Nimittäin Apex Gamesin pitkään viilaama tarinallinen räiskintäpeli Half-Lifejen malliin on greenlightattu, eli peli on saanut yhteisöäänestyksellä julkaisuluvan Valven Greenlight-palvelussa. Hyvä homma, saadaan Greenlightiin vaihteeksi jotain oikeasti hyvältä ja kiinnostavalta näyttävää.

Demon Core on pitkään ja antaumuksella väännetty tarinavetoinen räiskintäpeli, joka tapahtuu syvällä Venäjällä sijaitsevan Kemerovin kaupungin läheisessä tutkimuskeskuksessa.

Projekti on siis melkoisen mittava – ja niin ovat tavoitteetkin. Tarinavetoinen seikkailua ja räiskintää yhdistävä toimintapeli, joka kertoo tarinan syvällä Venäjän uumenissa olevasta tutkimuskeskuksesta. Keskuksen työ on kansainvälisestikin niin tieteellistä ja arvokasta, että yhtäkkiä kansallismieliset yltiöpäät ilmoittavatkin, että näin kallis tutkimus kuuluu vain ja ainoastaan Äiti Venäjän omaisuuteen. Ja siitä alkaakin ankara taistelu tutkimuskeskuksen omistuksesta.Projekti on siis melkoisen mittava – ja niin ovat tavoitteetkin. Tarinavetoinen seikkailua ja räiskintää yhdistävä toimintapeli, joka kertoo tarinan syvällä Venäjän uumenissa olevasta tutkimuskeskuksesta. Keskuksen työ on kansainvälisestikin niin tieteellistä ja arvokasta, että yhtäkkiä kansallismieliset yltiöpäät ilmoittavatkin, että näin kallis tutkimus kuuluu vain ja ainoastaan Äiti Venäjän omaisuuteen. Ja siitä alkaakin ankara taistelu tutkimuskeskuksen omistuksesta.

Demon Corea on tehty jo neljättä vuotta täysipäiväisesti.

Lisätietoja: http://www.apexgames.net/

Lisää aiheesta

Demon Core on suomalainen Half-Life

Taistelun keskiössä on tiedenainen, joka joutuu yhtäkkiä tarttumaan aseisiin puolustaakseen itseään, kollegoitaan ja tutkimuskeskusta. Peliä viilataan puhtaasti yksinpeliksi, jossa on mukana vahva annos taktista ajattelua ja älykästä, vaativaa FPS-toimintaa.

Pelin kehitysversion esittelyssä kirjoittajalle tuli vahvasti mieleen kaksi aivan tiettyä peliä: Half-Life ja BioShock. Half-Life ja Black Mesa –tutkimusasema ovatkin selviä esikuvia koko pelin lähtökohdalle, vaikka nyt ei ulottuvuuksien välisiä rakoja taidetakaan repiä täysillä auki. Vai revitäänkö? Onhan siellä hiukkaskiihdytinkin! BioShock taas tuli mieleen ennen kaikkea Rapturen kautta, sillä tutkimuskeskuksen tyylikäs arkkitehtuuri keisarillisen Venäjän perinnöstä muistuttavine koristeineen oli jotain aivan muuta, mitä odottaisi tiukan tieteelliseltä, maanalaiselta tutkimuskeskukselta. Mutta suuressä idässä asiat tehdään isosti ja prameasti, myös tutkimuslabrat.