Suomalainen indiepeli Gloom tarjoaa retrotyylistä hack-and-slashia Lovecraftin hengessä

27.11.2016 15:02 Tuukka Hämäläinen

gloom-001

Kotimaisten kehittäjien hack-and-slash -peli Gloom on koonnut Steam Greenlightissa tarpeeksi ääniä päästäkseen myyntiin pelikaupassa. Gloom ilmestyy keväällä 2017.

Gloom on suomalaisen Aleksi Sirviön kehitteillä oleva hack-and-slash -peli, jonka on määrä ilmestyä keväällä 2017 Windowsille, Linuxille ja Macille. Tummanpuhuvasta, retrotyylisestä pelistä julkaistiin äskettäin ensimmäinen traileri, jonka voit katsoa alta.

Peli tuli hiljattain myös aloitteleville studioille tarkoitetun Steam Greenlight -palvelun äänestykseen, jossa se sai Sirviön mukaan tarvittavat äänet kokoon vain kahdeksassa päivässä. Tämä tarkoittaa, että peli pääsee ilmestyessään Steamin pelikaupan myyntiin.

Virallisen sivustonsa mukaan Gloom tarjoaa kauhukirjailija H. P. Lovecraftin innoittaman tarinan, jossa kerätään sivuja pahamaineiseen Necronomiconiin. Runsaasti aseita ja varusteita sisältävän pelin vaikeusaste on liukuva ja se määräytyy pelaajan toiminnan perusteella, joten pelin pitäisi tarjota haastetta taitavallekin pelaajalle. Lisäksi peli sisältää sattumanvaraisesti generoidut tasot, jotka tarjoavat runsaasti uudelleenpeluuarvoa.

Alta näet Gloomin trailerin.

Cthulhu
Kaikki jutut aiheesta