Uusimmat

Suomalainen mobiiliräiskintä Critical Ops matkalla e-urheilun huipulle – Jo liki 10 miljoonaa pelaajaa

16.11.2016 14:00 Tuukka Hämäläinen

criticalops-001

Suomalaisen pelistudio Critical Forcen mobiiliräiskintäpeli Critical Ops on ladattu jo miltei 10 miljoonaa kertaa. Studion perustaja uskoo mobiililaitteiden näyttelevän jatkossa suurempaa roolia myös elektronisen urheilun puolella.

Kotimainen Critical Force -pelistudio on matkalla maailmanmaineeseen Critical Ops -räiskinnällään. Counter-Strike -henkistä, mobiililaitteille suunnattua räiskintäpeliä on ladattu jo lähes 10 miljoonaa kertaa. Pelillä on kehittäjien mukaan joka sekunti noin 20 000 pelaajaa, ja päivittäisiä pelaajia peräti 300 000.

Kajaanilaisen Critical Forcen perustaja Veli-Pekka Piirainen uskoo Critical Opsin valloittavan myös elektronisen urheilun maailman. Pelille on jo järjestetty ensimmäisiä turnauksiakin.

– Mobiililaitteilla on massiivinen maailmanlaajuinen levinneisyys, joten potentiaalisia pelaajia ja turnausten seuraajia on suuri määrä. Vieläkin kiinnostavampaa on se, että pelaajien uusi sukupolvi on lähtökohtaisesti ensisijaisesti mobiilipelaajia. Uskon vahvasti, että meillä on Critical Opsin kanssa mahdollisuus tehdä vahvaa jälkeä elektronisessa mobiiliurheilussa.

– Critical Ops ei vaadi kallista tietokonetta tai oheislaitteita. Älypuhelin ja nettiyhteys on kaikki mitä vaaditaan harrasti pelaaja sitten kansainvälisen tason mobiilia kilpaurheilua rahapalkinnoista tai kunniasta.

Syyskuussa Critical Force sai 4 miljoonan sijoituksen eteläkorealaiselta NHN Entertainmentilta, ja pelistudio on alkanut yhteistyöhön myös maailman suurimman elektronisen urheilun toimijan ESL Gaming Networkin kanssa. Pelistä on julkaistu rajoitettu alfa-versio iOS ja Android -käyttöjärjestelmille.

Alta näet pelin trailerin viime toukokuulta.

Critical Ops
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat