Suomalainen modiporukka sai Activisionilta Cease & Desist –haasteen

19.11.2014 11:41 | Jukka O. Kauppinen

Suomalainen modaajaporukka Teknogods sai eilen yllättävää postia. Activision-pelitalo lähestyi modaajia ihan Amerikasta saakka. Kirjeen sisältö oli tosin vähän mutkikkaampi. Activision näet vaatii Teknogodsia lopettamaan välittömästi Call of Duty: Advanced Warfareen liittyvien modien kehittämisen, sekä modauspalvelujen ja niiden myynnin tarjoamisen.

Teknogods on astetta järeämpi modaajaporukka, joka harrastaa pelimodien tekemisen lisäksi myös syvällisempää reverse engineering –tyyppistä koodin analysointia (toim. huom. ja jälkitäsmennyksenä puoliksi suomalainen modaajaporukka).

Teknogods ei ole kuitenkaan edes julkaissut Call of Duty: Advanced Warfare –modeja, joten Activision reagoi jokseenkin etuajassa. Ilmeisesti yhtiön nettitarkkailijat ovat huomanneet Teknogodsien suunnitelmat Advanced Warfaren avaamisesta ja analysoinnista.

Ceace & Desist –kirjeen sisältö vaikuttaa alustavalla silmäilyllä enemmänkin vakiokirjepohjalta, joka on tarkoitettu huijausohjelmien kehittäjiä ja niitä myyviä sivustoja vastaan. Analyyttisen, epäkaupallisen modiporukan kohdalla se tuntuu jo jokseenkin yliampuvalta.

Vaade pohjautuu Yhdysvaltain DMCA-lakiin, joka ei luonnollisestikaan ole voimassa Suomessa. Reverse engineering itsessään on täysin laillista toimintaa niin Yhdysvalloissa kuin EU:ssa, ja reverse engineeringiin pohjautuvia haasteita on käsitelty myös Suomen oikeuslaitoksessa.

Teknogods alleviivaa osaltaan, etteivät he riko muiden tekijäoikeuksia eivätkä julkaise modeja, jotka loukkaavat muiden tekijäoikeuksia. Sivusto ei myöskään myy modeja tai tarjoa huijauspalveluja.

Teknogods on jo kysynyt neuvoa Electronic Frontier Finlandilta. Tilanne lienee toistaiseksi hallinnassa.

Dome jatkaa tapaukseen tutustumista ja seuraamista.

Lisätietoja: http://teknogods.com/

Lisää aiheesta

Elder Srolls III: Morrowindillä on yhä rakastajansa 

Virtuaalitodellista avaruuskauhua – Alien Isolationissa piilotettu Oculus Rift –tuki 

Arma 3 -loma Krimillä, aitoon venäläistyyliin 

Minecraft-modaajayhteisö hajosi sisäisiin riitelyynsä 

Muropaketin uusimmat