Suomalainen morppi Gunshine päivittyi

24.05.2011 12:00 Jukka O. Kauppinen

Aiemminkin seuraamamme suomalaisvalmisteinen MMO-seikkailupeli Gunshine on saanut juuri mittavan päivityksen. Uusi päivitys toi muassaan kaikenlaisia tärkeitä pelillisiä korjauksia ja parannuksia, kuten nopeammat lataukset, tasapainofiksailuja ja bugien liiskailua. Edellinen päivitys toi mukanaan sivukaupalla tavaraa, joten jos et ole pelannut ihan hetkeen, nyt kannattaa.

Kuten aiemmin kerroimme,

Kuten nokkelimmat ehkä jo havaitsivat, Gunshine on kotimainen ilmais-MMO, joka toimii selaimessa. Synkässä tulevaisuudessa käydään taas kerran sotaa megayhtiöiden ja vastarintasissien välillä ja vain sinä – yhdessä muutaman tuhannen muun valitun kanssa – voit muuttaa maailman kohtaloa.

Parhaillaan suljetussa betassa pyörivä Gunshine vaikuttaa hauskalta peliltä, jolla on muutama kova valtti: koska se on selainpeli, se toimii millä tahansa koneella, jossa Flash pyörähtää. On lisäksi hyvä huomata, että tiimi on lähtenyt kehittämään peliään free to play -pohjalta, sillä massiivimoninpelien markkinat ovat kauniisti sanoen ruuhkaiset. Ominaisuuksien puutteeseen Gunshine ei myöskään kaadu, sillä kunnon loottihuoraus ja instanssit löytyvät pelistä.

Ei sinänsä ihme, että speksit ja idea ovat kohdallaan, sillä Supercell tekee peliään vakaumuksella ja hyvällä tiimillä, josta löytyy muun muassa entisiä Remedyn, Digital Chocolaten ja Sulakkeen duunareita, sekä kovan luokan taustarahoittajia.

Ja

Gunshineä kehuttiin monella tapaa ja pelin arvioitiin löytävän hyvin asemapaikkansa kevyiden Facebook-seikkailujen ja raskaan sarjan MMO-seikkailujen välistä.

Ja mikä parasta…

”Hienointa on se, että Gunshine on oikea peli. Ihan oikea, ilmainen, nettiselaimessa pyörivä peli.”

Lisätietoja: http://www.gunshine.net/

Peli Facebookin kautta: http://apps.facebook.com/gunshine/

 

Lue myös

DiRT 3 -haastattelu – rallia Suomen kesässä

Domen arvosteluviikko 20/2011: kahdeksan arvostelun touhuviikko!

Dungeon Siege 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

World of Tanks -skabassa palkintona kymmenen pussia kultaa