Uusimmat

Suomalainen pelikehittäjä menetti pelinsä Puolaan

27.08.2013 14:34 Jukka O. Kauppinen

Kesällä 2011 kotkalainen Octane Games kertoi tehneensä suomalaisen pelihistorian laajimman pelijulkaisusopimuksen. Saksalaisen Topware Interactiven kanssa tehty sopimus takasi, että ”omaan alkuperäisideaan perustuva teos julkaistaan maailmanlaajuisessa jälleenmyyntijakelussa kaikille tärkeimmille laitealustoille.”

Päivitys: lisätty tietoa tekniikasta.

Raven’s Cry kertoo tummasävyisen merirosvotarinan, jossa sokea kostonjano hukuttaa alleen kaiken muun. Pelin synkkä sisältö poikkeaakin merkittävästi populaarikulttuurin romantisoimasta ja humoristisesta merirosvoseikkailusta.”

Raven’s Cryn tarina on kuitenkin mennyt onnettomaan suuntaan. Jo viime viikolla GamesCom-messuilla ihmettelin, että miksikäs TopWare oikein kertoo Raven’s Cryn olevan Reality Pump –studion tekemä. Eikös tämän pitänyt olla kotimainen pelijulkaisu?

Olihan se. Menneessä aikamuodossa.

TopWare on näet siirtänyt pelin kehityksen puolalaiselle Reality Pump –studiolle, joka tunnetaan muun muassa Earth 2014/2150/2160-naksusodista ja Two Worlds –roolipeleistä.

Kehitystyö on ilmeisesti aloitettu osittain alusta, vaikkakaan pöytä ei ole ollut sentään typötyhjä. Octane käytti kehitystyössään Havok-ympäristöä, jota Realityllä ei lainkaan käytetä, joten ohjelmointinäkökulmasta kehitystyö on aloitettu täysin alusta. Muut materiaalit, kuten grafiikka, äänet ja musiikki, motion capture -data, 3D-mallit ynnä muuta on kuitenkin kierrätettävissä, joko osittain tai kokonaan.

Realityllä on käytössään kaikki Octanen luoma aineisto, mutta esimerkiksi 3D-mallit eivät ole TopWaren mukaan riittävän tarkkoja, jotta niitä voitaisiin hyödyntää uusiksi tehdyssä pelissä.

Reality Pump on jo työstänyt merirosvoiseen seikkailuun omiakin ideoitaan, ja alkuperäiseen näkemykseen on lisätty myös avoimen maailman seikkailua.

Raven’s Cryn kehitys on ilmeisesti tahmannut ja jäänyt niin pahoin aikataulustaan jälkeen, ettei kehitystä rahoittanut ja pelin oikeudet omistava TopWare ole enää luottanut Octanen kykyyn pelin kehittämiseen valmiiksi. Niinpä TopWare teki radikaalin ratkaisun ja siirsi projektin omalle luottostudiolleen.

”Valitettavasti projekti ei ole edennyt toivomallamme tavalla ja meidän piti tehdä raskas päätös sen siirtämisestä Reality Pumpin veteraaneille, joiden kanssa olemme tehneet töitä jo lähes kaksikymmentä vuotta”, kertoo TopWare.

TopWaren edustaja kertoo myös, että ”työ pelin parissa jatkuu ja puhumme mieluummin tulevasta kuin menneestä.”

Peliä joudutaan näillä näkymin odottamaan vuoteen 2014 saakka. Vielä viime kesänä teosta lupailtiin 2012 loppuvuodelle.

Dome on tiedustellut Octane Gamesiltä tapahtumista. Octane Gamesin nettisivut ja Facebook-sivu on ollut jokseenkin hiljainen 2012 E3:n jälkeen.

Lisätietoja: http://ravenscry-game.com/en/index.html

Lisätietoja: http://www.octanegames.fi/

Lisätietoja: http://www.topware.com/en/index.html

Lisää aiheesta

E3Dome: suomalainen Raven’s Cry -seikkailupeli saapuu loppuvuodesta 

Earth 2160 (pc) 

Kotkalaisen Octane Gamesin Raven’s Cry julkaistaan sekä PC:lle että tehokonsoleille

Two Worlds II (PC, Xbox 360)