Suomalainen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective lähtee kevätkiertueelle

27.02.2018 12:21 | Muropaketin toimitus

Euroopan ensimmäinen ammattimainen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective tekee poikkeuksellisen pelimusiikkikiertueen Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa toukokuussa 2018.

Game Music Collective lähtee ensikonserttinsa innoittamana kevätkiertueelle. Pelimusajuna pysähtyy toukokuun aikana Helsinkiin, Jyväskylään, Tampereelle sekä Suomen Turkuun. Kaikilla paikkakunnilla nähdään ja kuullaan ison orkesterin toteuttama pelimusiikkikokemus. Visualisoinnesta vastaa kaikilla muilla paikkakunnilla paitsi Helsingissä videotaitelija VJ Sellekhanks.

Lipunmyynti toukokuun konsertteihin alkaa huomenna 28.2.2018 klo 9.00 osoitteessa www.weplaygamemusic.com.

Helsingin Kulttuuritalon konsertti on osa Helsinki Game Music Festival -tapahtumaa. Se on Suomen ensimmäinen pelimusiikin festivaali, jossa esiintyy Game Music Collectiven lisäksi muita esiintyjiä. Tapahtuman liput ovat jo myynnissä osoitteessa https://www.ticketmaster.fi/artist/helsinki-game-music-festival-lippuja/994342.

”Game Music Collectiven ensikonsertti Helsingin Finlandia-talolla oli viime syyskuussa huikea menestys”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellotaiteilija Lukas Stasevskij.

”Ison orkesterin ja upean kuoron lisäksi yleisön intohimo pelimusiikkiin loi ainutlaatuisen tunnelman käytännössä loppuunmyytyyn konserttiin. Jatkamme orkesterimme ja ohjelmistomme kehittämistä jatkuvasti. Kevään konserteissa kuullaankin jo hieman uutta materiaalia.”

Kuluvan vuoden aikana Game Music Collective aloittaa toimintansa myös pelimusiikkiin erikoistuvana studio-orkesterina tavoitteenaan osallistua mielenkiintoisiin peliprojekteihin.

Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Orkesterin ensikonsertissa Finlandia-talolla syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla.

Erityishuomion sai Final Fantasy -pelisarjan musiikki, jonka säveltäjä Nobuo Uematsu on pelimusiikin elävä legenda. Musiikkia kuultiin myös muun muassa pelisarjoista Elder Scrolls, Chrono Trigger, Halo, Kingdom Hearts, Undertale, Secret of Mana ja Journey.

Suomalaista pelimusiikkia kuultiin Angry Birds -pelistä, jonka soundtrack on noussut maailmalla kulttimaineeseen. Peliteollisuus on ottanut hankkeen innokkaasti vastaan. Rovio, Veikkaus, Pocket Gamer Connects ja Assembly ovat ensimmäisten tukijoiden joukossa.

Lisätietoja löytyy osoitteesta www.weplaygamemusic.com.