Uusimmat

Suomalainen peliosaaminen mullistaa korttipelit

05.12.2011 15:00 Jukka O. Kauppinen

Äskettäin julkaistu Cabals: The Card Game haluaa mullistaa keräilykorttipelit tamperelaisella taidolla. Kyy Games kertoo, että he haluavat ”mullistaa korttipelit yhdistämällä terävimmän suomalaisen peliosaamisen ja älylaitteiden tarjoamat mahdollisuudet.”

Kyy Gamesin ase tässä on Cabals: The Card Game, joka siirtää ”Magic: The Gatheringin, Pokemonin ja Yu-Gi-Oh!in maailmanmaineeseen nostamat keräilykorttipelit iPhonelle, iPadille ja Android-laitteille. Samalla se osoittaa, kuinka luontevasta siirtymästä on kyse: älylaitteilla korttipelien pelaaminen on nopeampaa, helpompaa ja joustavampaa kuin koskaan ennen.”

Cabals: The Card Gamen takana on joukko suomalaisen peliteollisuuden huippuosaajia. Kehitystiimillä on takataskussaan kymmeniä valmiita peliprojekteja ja Kyy Gamesin toimitusjohtaja Mika Rosendahl on pelien tekemisen ohella ehtinyt nousta Magic: The Gatheringin Suomen mestariksi. Cabalsin omaperäistä pelimaailmaa on työstetty yhteistyössä Finlandia-palkitun kirjailijan Johanna Sinisalon kanssa.

Lisäksi pelin taustajoukoissa häärivät Suomen suurimpiin kuuluneen mobiilipelistudion Universomon perustaja Lasse Hirvonen ja suomalaisen peliteollisuuden grand old man Petri Lehmuskoski.

”Meillä on käsissämme todella lupaava, korkeatasoinen tuote”, Petri Lehmuskoski kertoo, miksi hän lähti mukaan viemään Cabals: The Card Gamea maailmalle.

Koska peli kulkee aina mukana iPhonella tai Androidilla ja langaton internet mahdollistaa pelaamisen milloin tahansa, niin Cabalsin moninpeliin onkin panostettu erityisen paljon. Pelaajat voivat myös mitellä taitojaan laiterajojen ylitse.

Tekijät kehuvat myös, että…

Cabals: The Card Game hyödyntää älylaitteiden ominaisuuksia rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Samalla se myös tasoittaa tietä korttipelien uudelle aikakaudelle. Älypuhelimien yleistyessä virtuaalinen kortinläiske tulee yhä useampien ulottuville, jolloin pelaamisen luontevuus takaa jatkuvasti kasvavan pelivalikoiman.

Kyy Gamesin tavoitteena on olla kehityksen etunenässä viitoittamassa tietä kohti tulevaisuutta. Samalla se on asettanut itselleen kunnianhimoisen tavoitteen napata myytyjen korttien maailmanennätys (yli 25 miljardia korttia) Yu-Gi-Oh!:ilta.

Säännölliset päivitykset puolestaan pitävät huolta siitä, että peli tarjoaa pelaajille jatkuvasti uusia haasteita.

Pelin voi ladata ilmaiseksi Windowsille, iOS:lle ja Androidille, mutta pelaaminen sujuu myös verkkoselaimen kautta.

Lisätietoja: http://www.cabalsgame.com/

Lue myös

Battlefield 3:n myynti jo yli kahdeksan miljoonaa

Lord of the Rings: War in the North (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 3 – scifijättiläisen tekijät haastattelussa

Skyrimin maailmasta valtava kartta