Suomalainen piraattiseikkailu tavoittelee Monkey Island -tyyliä

22.09.2011 21:00 Jukka O. Kauppinen

Kotkalainen Nitro Games -pelistudio on ollut erittäin ahkera perustamisestaan lähtien, luoden uusia ja mainioita merihenkisiä pelejä. East India Companyllä pinnalle pulahtanut Nitro on uusimmassa pelissään tarttunut alati niin suosittuun merirosvohuumori-aihepiiriin, sekoittaen seikkailupeliosuuksiin myös aiemmista peleistään tuttua merisotaa ja naksustrategiaa.

Miten tyylilajien sekoitus toimikaan, se selviää Petteri Kaakisen testistä.

Pirates of Blace Covella on kolme lupaavaa osa-aluetta, jotka eivät kuitenkaan nouse missään vaiheessa täyteen potentiaaliinsa. Tarina pyrkii tarjoamaan Monkey Islandin kaltaista piraattihuumoria ja tahallisen korneja juttuja, mutta hahmoista puuttuu persoonaa eivätkä vitsit juurikaan naurata. Vakavammalta osaltaan tarina ei ole erityisen omaperäinen tai hyvin kirjoitettu, kun merirosvoaloittelijan täytyy nousta merten valtiaaksi ja koota alueen muut merirosvopoppoot Black Coven vaarallisia merirosvoja vastaan.

Pelinä se jakaantuu kahteen eri osa-alueeseen: merenkäyntiin ja seikkailuihin maalla. Kunhan on valinnut alussa päähahmokseen jonkun kolmesta vaihtoehdosta, siirrytäänkin heti oman merirosvolaivan kapteenin pallille.

Lue koko arvostelu: Pirates of Black Cove (PC)

Lisää aiheesta

East India Company (PC)

East India Company: Privateer (PC)

Commander: Conquest of the Americas (PC)

Lue myös

Ace Combat Assault Horizon -ennakko (PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution (PC)

El-Shaddai: Ascension of the Metatron (PS3, Xbox 360)

NHL 12 (PS3, Xbox 360)

Rage-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)