Suomalainen PlayRaven tuo vakavasti otettavaa strategiaa mobiililaitteille

12.07.2013 17:30 | Juho Anttila

PlayRaven

Mobiilipelaaminen on tämän hetken kuuma trendi pelimarkkinoilla. Mobiilimarkkinalla riittää kuhinaa, mutta samanaikaisesti tarjolla olevat pelit ovat tyypillisesti helposti lähestyttäviä, yksinkertaisia kasuaalipelejä. Suomalainen PlayRaven tahtoo muuttaa tämän.

PlayRaven on tänä vuonna perustettu uusi suomalainen mobiilipelejä kehittävä yritys. Vaikka studio on tuore, ovat sen työntekijät kaikkea muuta kuin keltanokkia. PlayRavenin kehittäjillä löytyy pelialan kokemusta yhteensä noin 50 vuoden verran muun muassa sellaisten yritysten kuin vaikkapa Remedy, Bugbear ja Digital Chocolate leivissä.

Illusion-peliseminaarissa Joensuussa puhunut PlayRavenin Teemu Haila kertoi, että yritys tahtoo suunnata sellaisille markkinoille, joilla ei mobiilipuolella ole vielä ylitarjontaa peleistä. Kun tekijät vielä rakastavat vakavasti otettavia strategiapelejä, on suuntakin selvä. Tarkoitus on tuottaa raskaan luokan strategiaa mobiililaitteille.

Yrityksen tuleva ensimmäinen peli, Spymaster lupaa juuri tätä. Pelin mainoslauseen mukaan kyseessä on Football Manager, mutta vakoojilla. Spymasterissa pelaajat hallitsevat kokonaista toisen maailmansodan aikaista vakoojaverkostoa. Tarkoitus on erottautua muista mobiilipeleistä paitsi aihevalinnalla, myös pelikokemuksen syvyydellä.

Spymaster tarjoaa kolmetasoisen kokemuksen. Korkean tason managerointia täydennetään Civilization-tyylisellä strategiaosiolla. Kun aika koittaa siirtyä itse tehtävien pariin, ei pelissä tyydytä vain katselemaan taulukoita. Sen sijaan pelaajat pääsevät vaikuttamaan suoraan siihen, mitä tehtävissä tapahtuu. Tarkoitus on luoda käsikirjoitetun putken sijaan emergenttejä pelitapahtumia. Mieleen nousee väkisin muun muassa loistava XCOM.

Jos kaikki menee hyvin, Spymaster julkaistaan tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Mitään ei kuitenkaan olla vielä hakattu kiveen, sillä PlayRaven tahtoo viimeistellä pelinsä kunnolla ennen julkaisua. Nyt kuullun perusteella iOS-laitteiden omistajien kannattaa pitää joka tapauksessa silmät auki, sillä Spymaster on ainakin konseptinsa puolesta mitä kiintoisin kotimainen pelitapaus.

Lähde: PlayRaven kotisivu

Lisää aiheesta

Kaksi suomalaisfirmaa sai pohjoismaista pelitukea

Illusion-peliseminaari käynnistyy Joensuussa

Ari Pulkkinen perustaa pelimusiikkia julkaisevan levy-yhtiön