Suomalainen roolipelikirja palkittiin Yhdysvalloissa

27.08.2012 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Kuva: Marko Saari

Vuonna 2011 Ropeconin elämäntyöpalkinnon, Kultaisen Lohikäärmeen, voittaneiden Markus Montolan ja Jaakko Stenrosin toimittama Nordic Larp -kirja voitti vuosittain jaettavan Diana Jones Award for Excellence in Gaming -palkinnon.

Palkinto on roolipelialan arvostetuin palkinto ja sitä onkin sanottu roolipelien Cannesin Kultaiseksi Palmuksi. Nordic Larp oli myös ensimmäinen ehdolla oleva suomalaisten tekemä teos.

Palkinto jaettiin Gen Con -tapahtumassa Yhdysvaltain Indianapoliksessa 15 elokuuta. Arvovaltainen raati kehui perusteluissaan pohjoismaisen live-roolipelaamisen olevan merkittävä ja elinvoimainen oksa pelaamisen sukupuussa, joka ansaitsee tällaisen suuren ja kauniin kirjan, joka ottaa live-roolipelaamisen ja pelihistorian vakavasti. Nordic Larpin ohella Diana Jones -palkinnosta kilpaili roolipelijärjestelmä Burning Wheel Gold, Kickstarter.comin joukkorahoitusmalli, lautapeli Risk Legacy, sekä roolipelilisäosa Vornheim, jonka on julkaissut monille suomalaisillekin tuttu Lamentations of the Flame Princess.

Nordic Larp -kirja esittelee kuvin ja tekstein 30 live-roolipeliä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta viimeisen 15 vuoden ajalta. Suomessa järjestetyistä peleistä kirjassa esitellään mm. Helsingin Camarilla -vampyyrikronikka, ydintuhon alkuun sijoittuvan Ground Zero -pommisuojalarppi, aikuisille suunnattu Pehmoydin-kampanja, ja 1400-luvun Böömin historiaa elävöittävä Antikristuksen yö.

Kirjan toimittaneet roolipelitutkijat Markus Montola ja Jaakko Stenros ovat vaikuttaneet suomalaisessa roolipeliharrastekentässä jo pitkään. Pelaaminen on miehille harrastuksen ohella työ ja viime vuosina heidän meriitteihinsä kuuluu mm. roolipelaamista käsittelevien kirjojen toimittamista, sekä Tampereen Yliopistolla ja Aalto Yliopistolla järjestettyjä roolipelikursseja. Markus Montola väittelee pelitutkimuksesta tänä syksynä Tampereella, myös Jaakko Stenrosilla on väitöskirja peleistä tekeillä.

Lisätietoja: http://nordiclarp.wordpress.com/

Lue myös

Claptrap lupaa: PC:n Borderlands 2 ei ole kökkökäännös

Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 1: Päästäkää sisään!

Hong Kongin kuumassa yössä – arvostelussa Sleeping Dogs

Upea maailmanloppuseikkailu I Am Alive sittenkin PC:lle

Muropaketin uusimmat