Suomalainen SimCity on kaikkien aikojen pelatuin SimCity – eikä se ole se Cities

25.06.2015 21:46 Jukka O. Kauppinen

Suomessa tehty SimCity on Electronic Artsin mukaan luultavasti maailman pelatuin ja suosituin SimCity. Mutta kyse ei ole suinkaan Colossal Orderin Cities: Skylinesista, vaan ihan oikeasta SimCitystä. Tosin mobiilisellaisesta.

SimCity BuildIt on näet tehty EA tracktwenty –studiolla Helsingissä. Ja EA:n lukemisen perusteella sitä pelaa liki 40 miljoonaa ihmistä.

Mobiililaitteille tehty BuildIt ei ole sama peli kuin muinaisemmat SimCity for Mobile, SimCity for iPhone tai muut mobiili-SimCityt, vaan ihan kunnolla ja alusta alkaen tehty kaupunginrakentelu. Se näkyy pelaajamäärissä – ja tietenkin pelin tuotoissa. BuildIt on keikkunut joulukuisen julkaisunsa jälkeen tiukasti mobiilipelilistojen kärjessä, kerännyt hyviä arvosteluja ja takonut rahaa mikromaksuilla.

Peli ei myöskään ole ihan pahimmasta mikromaksupäästä, vaan kohtelee pelaajia suhteellisen reilusti. EA:n tavoite onkin pitää pelaajat koukussaan vuosien ajan, mikä ei ihan törkeällä vedätyksellä onnistuisikaan.

Firman statistiikan mukaan BuiltItiä muuten pelataan noin 6-10 minuutin pätkissä, viidestä kuuteen kertaan päivässä. Ei siis ihan PC-pelihenkisesti tuntikaupalla kerrallaan.

BuildItin suosio on nähty jo aiemminkin, ja allekirjoittanutkin on katsellut kummissaan kuinka tuttavat viihtyvät sen parissa. Mutta että näin suosittu – kaikkien aikojen pelatuin SimCity? Kaikkea sitä.

Lähde: VentureBeat

Lisätietoja: http://www.ea.com/simcity-buildit/fi_FI.html

 
Lisää aiheesta

Cities: Skylines (Linux, Mac, PC) 

Cities: Skylines on maailman myydyin PC-peli – ja viidenneksi pelatuin (päivitetty) 

SimCity (Mac, PC) 

SimCity-tekijä modaa Cities: Skylinesia – Los Santoskin löytyy jo 

Wiikon wanha: SimCity