UUSIMMAT

Suomalainen superhittejä tehtaileva pelikehittäjä myytiin Japaniin – hinta 1,1 miljardia euroa

15.10.2013 11:47 | Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen pelialan näyttäväksi veturiksi kasvanut Supercell on vaihtanut omistajaa, jatkaen kotimaisten pelitalojen ulosmyyntiperinnettä. Supercellin suomalaiset omistajat myivät 51 prosenttia yhtiöstään Japaniin.

Japanilainen internet- ja puhelinoperaattori SoftBank ja peliyhtiö GungHo perustavat Suomeen osakeyhtiön, jonka kautta uudet pääomistajat hallinnoivat suomalaista pelikehittäjäänsä.

Kaupan arvoksi kerrotaan 1,1 miljardia euroa.

Pelikehittäjä aikoo pysyä jatkossakin Suomessa. Yksi kaupanteon reunaehdoista oli, että Supercellin pääkonttoria ei muuteta tulevaisuudessakaan maasta.

Supercell on julkaissut muun muassa pelit Gunshine, Battle Buddies, Hay Day ja Clash of Clans. Pelialan sisällä yhtiö tunnetaan erittäin tiukasta julkaisupolitiikastaan. Pelejä ideoidaan ja protoillaan nopealla tahdilla, mutta vain harva peli pääsee edes rajoitettuun testijulkaisuun saakka. Ja jos peli ei löydä heti kohdeyleisöään, vetäistään se samantien pois. Supercell myös lakkauttaa armottomasti laajemminkin julkaistuja pelejään ja siivoaa ne nettikatalookeistaan, joten päällisin puolin yhtiön julkaistujen pelien valikoima on edelleen niukka.

Supercellin ostaneen SoftBank-yrityksen omistaja Masayoshi Son operoi pitkällä tähtäimellä ja on tehnyt yhtiölleen 300 vuoden mittaisen toimintasuunnitelman. Alla Masayoshin näkemys Supercellistä:

”In our quest to become the #1 mobile Internet company, we scour the globe in search of interesting opportunities and right now some of the most exciting companies and innovations are coming out of Finland. Supercell is one of those rare and special companies. While your success is impressive, it is your amazing culture and deep passion that truly inspired me. After getting to know Ilkka and some of the team, it became clear to me that you, like us at Softbank, are on a similar long and aspirational journey to shape the future of entertainment for the next hundred years. And, I’m excited to see an independent Supercell continue to rise with great people and great games, delivering happiness to so many people around the world.”

Lähde: HS, Supercellistä 1,1 miljardin euron kaupat – puolet pelimenestyjästä myydään Japaniin

Lisätietoja: http://www.supercell.net/

Lisää aiheesta

Suomalainen peliala kiitää kohti miljardeja 

Suomalainen Supercell saa ylistystä maailmalla 

Suomalaispelitalo on kaikkien aikojen nopeimmin kasvanut yritys 

Supercell luottaa lahjakkuuteen ja ketteryyteen 

Tänään myös

Suomen peliteollisuus kasvanut liki miljardibisnekseksi

Miten menestyt pelialalla? Tämä kaavio antaa vihjeen

Keskustelu

Battle Buddiesia ei ikävä kyllä ikinä julkaistu muuta kuin soft launchissa. Hyvä esimerkki tosin tuosta kurinalaisuudesta mikä monelta jää tajuamatta.

Ei kuulu mobiilipelaaminen meikäläisenkään harrastuksiin mutta ei voi kun onnitella Supercellin poikia. Muutamalla pelillä ja muutamassa vuodessa kahden miljardin arvoiseksi yhtiöksi on aika kova saavutus. Toisaalta aikamoinen riskisijoitus japanilaisilta. Seuraava hittipeli voi tulla mistä tahansa hetkenä minä hyvänsä eikä ole taattua että Supercellin seuraava tekele vetää massat taas vinguttamaan Visaansa.

Suomalainen firma joka takoo CoC:illa 1-2 milliä päivässä, Haydaylla ehkä vähän alle, etkä ole kuullut? Pitäiskö onnitella?

Juu en minäkään koskaan ole pelannut yhtiön pelejä. Taisivat työntekijät tulla kerralla melkoisen varakkaiksi, näin toivon, jolleivat omistajat ja johtoporras vetäneet kaikkea välistä.

Näyttävä veturi josta kuulin nyt ensimmäisen kerran. Clash of Clansista muistan joskus nähneeni uutisen että ollut App Storen top-listalla.

Muropaketin uusimmat