UUSIMMAT

Suomalainen Umbra etsii mahdollisuuksia myös pelialan ulkopuolelta

18.07.2015 16:00 | Juho Anttila

Umbra

Domessakin silloin tällöin mainittu Umbra on suomalainen niin sanottu middleware-teknologia, jota käytetään peleissä helpottamaan grafiikkalaskentaa ja sitä kautta mahdollistamaan näyttävämmän grafiikan tuottamisen pienemmällä vaivalla. Umbran ansiosta konetehosta saadaan siis paljon enemmän irti.

Niiden pelien lista, jolla Umbraa käytetään, on niin pitkä, että voidaan puhua jo melkein standardista. Tuoreempia mainitakseni muun muassa The Witcher 3: Wild Hunt, Batman: Arkham Knight ja Remedyn tuleva Quantum Break hyödyntävät kaikki Umbran mahdollisuuksia, puhumattakaan melkein jokaisesta BioWaren pelistä viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Joensuussa pidettävässä Illusion-seminaarissa puhunut Umbran Farhad Taherazer kertoi, ettei firma aio kuitenkaan tyytyä pelkkään merkittävään asemaan pelisektorilla. Taherazerin mukaan 3D-laskentaa tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän ja useammalla sektorilla.

Umbra pyrkiikin laajentamaan tarjontaansa muun muassa 3D-skannauksen, arkkitehtuurisuunnittelun, 3D-karttojen tuottamisen ja virtuaalitodellisuuden suuntaan. Apuna on Umbra Cloud, pilvipohjainen palvelu, jonka avulla Umbra-teknologiaa voidaan hyödyntää entistä laajemmin ja edullisemmin. Mahdollisuuksia riittää siis todelliseen menestystarinaan.

Lisää aiheesta

Suomalainen grafiikkateknologia sykkii seuraavassa Warhammerissa

Destiny rikkoi kaikki ennakkotilausennätykset – suomalaistekniikka pyörii megapelin ytimessä

Witcher 3 rakentaa maailmansa suomalaisella tekniikalla