Uusimmat

Suomalaisen Cabals-korttipelin joukkorahoitus lähenee loppuaan

16.10.2015 10:00 Miikka Lehtonen

Suomalainen Kyy Games on jo jokusen vuoden ajan pyörittänyt Cabals-korttipeliään selaimissa ja mobiilialustoilla. Nyt edessä on uusi aluevaltaus, nimittäin fyysinen korttipeli.

Cabalsia suunniteltiin jo alkujaankin fyysisen pelin ja digipelin risteytyksenä. Peliä testailtiin ja protoiltiin oikeilla korteilla ja ideoita on siirtynyt digiversiosta lautapeliin ja toisin päin. Nyt lautapeli olisi siinä vaiheessa, että sen voisi ihan julkaistakin. Ainakin jos olisi rahaa ne valtaisat määrät, mitä fyysisen lautapelin julkaiseminen herran vuonna 2015 kustantaa.

Kyy Games on kääntynyt Kickstarterin puoleen ja kampanja on lähestymässä loppuaan. Jos lautapelailu ja kotimaiset pelit kiinnostavat, tässä niitä olisi.

Mutta mikä ihmeen Cabals? Cabalsin lautapeliversio on siis korttipeli, jota pelataan pelilaudalla. Pelaajat ovat 1930-luvun vaihtoehtoisesta versiosta repäistyjä tarujen hahmoja, jotka sitten manaavat pöytään hirviöitä ja heittelevät loitsuja. Kun hirviöt on kutsuttu eetteristä, ne liikkuvat ja hyökkäilevät pelilaudalla, yrittäen valloittaa sen ruutuja herralleen ja tuoda näin erilaisia bonuksia.

Pääsimme pelailemaan pelin tuoretta kehitysversiota aiemmin tänään ja mainioltahan se vaikutti. Syvyyttä löytyy reippaasti ja bisnesmalliksi on valittu niin sanottu living card game -malli, eli peliä ei laajenetta satunnaisia kortteja sisältävillä boostereilla, vaan kiinteillä lisäosilla. Samaan syssyyn demottiin myös pelin tulevaa Steam-versiota, joka tuntui mainiolta ja viimeistellyltä digikorttipeliltä.

Hyvää meininkiä ja toivottavasti kampanja onnistuu, vaikka nyt hieman nihkeältä näyttääkin.

Lisätietoja: Cabals