Uusimmat

Suomalaisetkin voivat pian käyttää Xboxejaan englanniksi!

07.06.2016 15:00 Miikka Lehtonen

Vaikka Xbox Onessa on paljon hyvää, yksi juttu siinä on ärsyttänyt minua alusta saakka: koneen kieli on sidottu kiinteästi kiinni sen käyttöalueeseen. Niinpä jos haluaa käyttää suomalaista kauppaa, on pakko käyttää konsoliaan suomeksi. Asiaan on vihdoin tulossa muutos!

Microsoft valmistelee parhaillaan Xbox One -konsolin uudistettua käyttöjärjestelmää, joka tulee tuomaan alustalle monta kivaa uudistusta. Microsoftin virallisena äänitorvena toimiva Major Nelson esimerikisi twiittaili viime yönä kuvia uudesta näkymästä omaan pelikokoelmaan, joka vaikuttaisi paljon toimivammalta kuin nykyinen, eeppiseksi venyvä sivuttaisnäkymä. Mutta siitä ehkä kaikkein parhaasta ominaisuudesta ei ole puhuttu mitään, vaan sen olemassaolon paljasti Microsoftin testiohjelmassa mukana oleva käyttäjä.

The Verge -saitin toimitukseen kuuluva Tom Warren twiittasi viime yönä Xboxin uudesta ominaisuudesta, jonka avulla konsolin sijainnin ja kielen saa valita päivityksen jälkeen erikseen. Mies vakuuttaa, että kyseessä on varma juttu ja uskottava se kai on, sillä tuskinpa suuren saitin päätoimittaja ihan lämpimikseen lähtisi tällaisesta asiasta satuilemaan.

Kyseessä on todella kaivattu uudistus ja on hieman hämmentävää, että sitä on jouduttu odottamaan näinkin pitkään. Esimerkiksi Xbox 360:lla kieliasetukset toimivat juuri näin, joten on epäselvää, miksi Xbox One otti asiassa askeleita taaksepäin. Ehkä joku ei ollut vain miettinyt asiaa loppuun asti.

Lähde: Twitter

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat