Suomalaisfirmasta povataan uutta hypermenestystä

18.11.2012 18:00 | Muropaketin toimitus

Clash of Clans

Moni pitää Angry Birds -ilmiöllä läpi lyönyttä Roviota kertaluontoisena ilmiönä, onnenpotkuna jollainen osuu kohdalle vain hyvin harvoin. Suomalainen Supercell tekee kuitenkin parhaansa osoittaakseen tämän oletuksen virheelliseksi. Yrityksellä nimittäin menee tällä hetkellä todella lujaa.

Pandodailyn mukaan pelejä iOS-käyttöjärjestelmälle kehittävän yrityksen tuotteita myydään tällä hetkellä jopa 750 000 dollarilla joka päivä. Kun summasta vähennetään Applen osuus, jää jäljelle yhä noin 130 miljoonan dollarin vuosipotti. Jos yritys jatkaa nykyisellä kasvu-uralla, seuraavan vuoden tuotot voivat kasvaa jopa 400 miljoonaan dollariin.

Myös rahoittajat ovat heränneet yrityksen potentiaaliin. Huhujen mukaan Supercellin perustajille on tarjottu jo vähintään 600 miljoonan dollarin korvausta yrityksen myymisestä. Tämän tarkempaa tietoa ei vielä ole tarjolla siitä, kuinka pitkälle neuvottelut ovat edenneet ja ovatko omistajat aikeissa hyväksyä tarjousta.

Supercell tekee ilmaiseksi pelattavia pelejä, joihin pelaajat voivat ostaa lisäherkkuja oikealla rahalla. Pelit ja niiden leviäminen perustuvat sosiaalisuuteen, mutta Supercell ei edellytä pelaajilta ärsyttävää Facebook-spämmäystä. Sen sijaan yritys pyrkii suunnittelemaan pelinsä niin, että niiden pelaaminen on hauskempaa porukalla. Tulokset näyttävät tällä hetkellä hyvin lupaavilta.

Tulevaisuuden ennustaminen on toki vaikeaa ja peliyritys on vain niin hyvä kuin viimeisin pelinsä. Firman kaksi peliä, Hay Day ja Clash of Clans ovat joka tapauksessa keränneet huimasti kiitosta sekä kriitikoilta että maksavilta pelaajilta. Yritys näyttää tekevän jotain oikein ja jos sama tahti jatkuu, käsissä voi olla uusi suomalainen supermenestyjä.

Lähde: Pandodaily.com

Lisää aiheesta

Yle: Suomessa pystytään tuottamaan hittiä hitin perään

Suomalaispelitalo keskittyy iPadiin

Suomalaismorppi Gunshine valmistui – versio 1.0.0 julkaistu

Lue myös

Towns (alfa) (Linux, Mac, PC)

DigiExpo 2012 – pelejä ja intomieltä

Wii U:n todellinen tulikoe nähdään vasta puolen vuoden kuluttua

Vangittujen Arma-kehittäjien tilanne heikkenee