Uusimmat

Suomalaishäirikölle kiukutellut Daybreak-pomo jätti toimitusjohtajan tehtävät

26.07.2015 12:00 Juho Anttila

Daybreak Game Companyn, entisen Sony Online Entertainmentin toimitusjohtaja John Smedley tunnetaan ulospäin suuntautuneena ja aktiivisena johtajana. Aiemmin tänä vuonna miehellä meni kuitenkin kuppi nurin hänen kommentoidessa DDoS-hyökkäyksillä kyseenalaista mainetta kerännyttä suomalaishäirikkö Julius Kivimäkeä.

Kun Smedley kuuli Kivimäen saamasta kahden vuoden ehdollisesta vankeusrangaistuksesta, miehellä meni niin sanotusti kuppi nurin. Nippu twiittauksia, joissa haukuttiin Kivimäkeä sinällään oikeutetusti jos jonkinlaiseksi nilviäiseksi ja uhkailtiin jopa tämän vanhempia, päätyi julkisuuteen. Mediahuomion seurauksena häirikköryhmä Lizard Squad hyökkäsi voimakkaasti Daybreakin pelejä vastaan aiheuttaen muun muassa useiden pelien palvelinten kaatumisen.

Nyt John Smedley on vetäytynyt Daybreak Game Companyn toimitusjohtajan pallilta. Virallisen tiedotteen mukaan Smedley lomailee nyt jonkin aikaa ja pohtii jatkosuunnitelmiaan. Tarkoitus on, että mies palaa kuitenkin yrityksen palvelukseen toiseen, myöhemmin määriteltävään rooliin.

John Smedley on sen verran näkyvä ja hyvämaineinen tekijä, etteivät Kivimäki-twiittaukset todennäköisesti yksin riitä syyksi vetäytymiseen. Takana on pitkä pätkä vaativassa asemassa, joten voi olla muutenkin aika hengähtää. Epäilemättä häirikkökohu ja sen seuraukset ovat kuitenkin osaltaan vaikuttaneet tehtyyn päätökseen.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Daybreak Game Company -pomo veti herneet nenäänsä suomalaishakkerin tuomiosta

Hakkerit jatkavat perseilyään: pommiuhkaus pakotti Sony-pomon lennon laskeutumaan

Sony-pomo: jos et pelaa, et kuulu pelialalle

Muropaketin uusimmat