UUSIMMAT

Suomalaiskehittäjä jakaa sivuillaan pelinsä wareversiota

03.12.2013 10:00 | Miikka Lehtonen

Piratismi on tosiasia, jonka kanssa kaikkien pelikehittäjien on elettävä. Teit mitä tahansa, joku warettaa pelisi. Mutta mikä ihme ajaisi kotimaisen pelikehittäjän pistämään pelinsä wareversion itse jakeluun? Vastaus? Yllättävän hyvä syy.

Suomipeli Pixel Piracy on kerännyt kovaa vauhtia mainetta indiepiireissä ja miksipä ei olisi, onhan kyseessä hurmaavan ja persoonallisen oloinen merirosvorällästys. Mutta tämä ei ole se juttu, mistä Pixel Piracy nousi lööppeihin. Ehei, vaan tämä: peliään Desuran kautta kaupitteleva ja Steamin Greenlight-prosessissa hyväksyttävä suomalaiskehittäjä on laittanut sen wareversion jakoon omalle kotisivulleen. Miksi ihmeessä? Mies itse selittää.

”Emme ole idiootteja, emmekä ole pilvessä. Uskomme, että kuka tahansa, joka haluaa warettaa pelimme, tekee niin joka tapauksessa ja meistä on paljon turvallisempaa tarjota noille ihmisille virallinen linkki peliimme, jotta he voivat pitää koneensa virusvapaina.”

Kehittäjät toivovat, että peliä kokeilleet ja siihen tykästyneet joko ostaisivat sen itse tai ainakin kävisivät äänestämässä sitä Steamin Greenlight-palvelussa ja kertoisivat siitä kavereilleenkin, sillä nimen levittäminen ihmisten tietoisuuteen on kultaakin kalliimpaa. Ja siitähän tässä lopulta lienee kyse. Herkullinen otsikko, joka saa paljon näkyvyyttä (toki myös meillä) ja tätä kautta pelille lisää huomiota. Jos Pixel Piracy läpäisee Steamin Greenlight-seulan, Steam-myynnit todennäköisesti kattavat hetkessä wareversion myötä menetetyt tulot.

Ja tiedättekö mitä? Se on ihan okei. Itse nostan kehittäjälle hattua siitä, että hän on keksinyt hyvän ja hauskan keinon tuoda peliään ihmisten tietoisuuteen. Tehkää siis kaverille palvelus ja käykää testaamassa Pixel Piracyä. Sen jälkeen voitte vaikka äänestää sitä Steamin Greenlightissa.

Lisätietoja: Pixel Piracy

Lisätietoja: Pixel Piracy Steam Greenlightissa