Uusimmat

Suomalaispelaajan eSports-turnausmatka oli painajainen – mutta voitto tuli

20.12.2016 12:51 Muropaketin toimitus

Suomalaisen Timo ”Taimou” Kettusen edustama Team EnVyUs on tällä hetkellä yksi maailman parhaista Overwatch-joukkueista. EnVyUs piti kiinni tittelistään myös sunnuntaina, kun se voitti Las Vegasissa 100 000 dollarin MLG-turnauksen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt nappiin matkassa paikan päälle.

EnVyUs oli turnauksessa suorastaan ylivoimainen – joukkue voitti kaikki pelinsä ja hävisi ainoastaan yhden kartan lohkovaiheen aikana. Turnauksessa oli mukana EnVyUsin lisäksi myös muita menestyneitä joukkueita, kuten toiseksi sijoittunut FaZe Clan sekä jaetulle kolmos-nelossijalle päätynyt Cloud9. EnVyUs kuittasi voitostaan yhteensä 40 000 dollaria, mikä sijoittaa turnauksen Overwatchin palkintopottien keskiluokkaan. FaZe Clan sai hopesijastaan 20 000 dollaria.

Timo ”Taimou” Kettusen turnausmatka ei ylivoimaisesta voitosta huolimatta sujunut ihan suunnitellusti. Taimoun Twitter-matkapäiväkirjan mukaan Kettunen lähti matkaan sairaana, minkä lisäksi pelaaja joutui kärsimään viisumiongelmista ja lentojen myöhästymisistä. Viisumiongelmien ja myöhässä lähteneen Helsinki-Tukholma-lennon takia Taimou myöhästyi myös lennoltaan Las Vegasiin. Sen seurauksena hänen täytyi ostaa kokonaan uudet matkaliput Atlantin ylilennolleen.

Lopulta Timo Kettunen myöhästyi myös ensimmäisistä peleistään Las Vegasissa, mutta Team EnVyUs:ksen iloksi joukkueen ensimmäiset vastustajat suostuivat siirtämään pelejä. Näin myös Kettunen ehti mukaan pelaamaan ja lopulta kaikki päättyi Kettusen kannalta suotuisiin mestaruusjuhliin.

Turnauksen koko tulostaulukko löytyy turnauksen kotisivuilta.