Suomalaispeli Earth No More jäihin, Recoil keskittyy muihin puuhiin (päivitetty)

12.12.2009 20:30 | Miikka Lehtonen

Suomalaisen Recoil Gamesin Earth No Morea on odotettu useammankin pelaajan toimesta urakalla, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Juuri saamiemme tietojen mukaan odotuksesta tulee toivottua pitempi, sillä Recoil Games on lyönyt pelinsä jäihin. He keskittyvät toistaiseksi pysymään hengissä.

(Päivitetty 13.12.2009 klo 14:05)

Vuonna 2007 perustettu Recoil Games on melkoinen Suomen pelikehityksen dream team, sillä perustajien joukosta löytyy muun muassa aikanaan Remedyä perustamssa ollut Samuli Syvähuoko. Tiimi asetti heti tavoitteensa korkealle ja ryhtyi kehittämään suuren budjetin Earth No More -räiskintää PC:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Pelin oli määrä ilmestyä vielä tämän vuoden aikana, mutta kuten kalenteria katsomalla pystyi huomaamaan, suunnitelma ei pitänyt.

Saamiemme ja äärimmäisen luotettavien tietojen mukaan Earth No Morea ei kannata odotella aivan lähiaikoina, sillä tiimi on niin sanotusti pistänyt pienokaisensa nukkumaan: peli on jäissä määrittelemättömän ajan ja Recoilin porukka keskittyy toistaiseksi pienempiin peleihin, joilla pyritään pitämään firman talous sellaisessa kunnossa, että jatko on mahdollista.

Tiettävästi ulko-ovi on käynyt Recoililla välillä varsin tiuhaan, mikä ei perinteisesti ole se paras mahdollinen lähtökohta huipputason ja suuren budjetin pelikehitykselle. Toivomme, että Recoil saa asiansa pikaisesti kuntoon jo pelkästään suomalaisten pelikehittäjien ja pelikehityksen takia.

Recoilin pelituotannon taustarahoittaja on Radar Group, 3D Realmsin pohjalta perustettu pelialan rahoitusyhtiö.

Päivitys 13.12.2009 klo 14:05:

eDome oli yhteydessä Recoil Gamesin puuhamieheen Samuli Syvähuokoon, joka oli juuri palaamassa Ranskasta Games Connection –tapahtumasta. Syvähuoko täsmentää, ettei Earth No More –peliä ole peruutettu.

Syvähuokon mukaan ”Recoililla ei ole ollut koskaan kovempaa nousujohdetta kuin nyt, mikä tuli todistetuksi Games Connection -tapahtumassa. Tulette kuulemaan lisää jatkossa.”

Aiemmin tällä viikolla kuultujen epävirallisten viestien mukaan Recoilin tiimiläiset ovat olleet Ranskassa hyvin tyytyväisiä saamaansa vastaanottoon. Moni pelialan vaikuttaja on todennut, että studiolla oli esillä messujen paras peli. Earth No Moresta ei kuitenkaan ollut kyse.

Koska Earth No Moren kehitys on toistaiseksi tauolla ja studion tilanne on Syvähuokon mukaan hyvä, niin voimme odottaa Recoililta mielenkiintoisia uutisia myöhemmin.

Jukka O. Kauppinen

English summary

Since this is breaking news, here’s a brief summary of what went down for any potential foreign readers. As proud as we were to be the first in the world to reveal Recoil Games back in 2007, we are now disappointed to report on their difficulties.

Earth No More, the supposedly 2009 FPS from Finnish development company Recoil Games, originally funded by RadarGroup/3D Realms, has been put on hold for the time being. Extremely reliable sources have informed eDome that the game has been ”put to sleep” and Recoil will focus on smaller games they can turn around quickly. The quoted reason was financial, as the company needs money to simply sustain itself. No mention has been made on what the team will work on next or when development on Earth No More will continue.

Update:

Recoil’s studio lead Samuli Syvähuoko confirms that Earth No More is still an active project. The game has not been cancelled though it is in sleep mode. The studio was present at the Games Connection event in France, receiving high praise for their showing, which was not Earth No More.

”You’ll hear more in the future”, Syvähuoko told eDome.

”Our future has never looked better.”

Linkki: Wikipedia – Earth No More

Lisää aiheesta

Suomalaiset pelialan veteraanit perustivat uuden kehitysstudion – Recoil Games tähtää maailmanmarkkinoille

Muun muassa Remedy-studion perustajiin lukeutuva pitkän linjan pelimaakari Samuli Syvähuoko on perustanut Helsinkiin uuden pelikehitysstudion. Recoil Gamesin tavoite on tuottaa korkealaatuisia toimintaseikkailupelejä kansainvälisille markkinoille. Ensimmäinen projekti on jo käynnistynyt ja hyvässä vauhdissa.

Recoil Games: katastrofi, suhteita, konflikteja, draamaa ja romantiikkaa

Uusille tehokonsoleille peliään vääntävän Recoilin johtaja Samuli Syvähuoko vilautti artikkelissa myös ripauksen pelin tapahtumista ja mietiskelee suomalaisen pelikehityksen ja –rahoituksen kuvioita.

Lisätietoja Recoil Gamesin Cinegames-tekniikasta

Cinegames -metodissa yhdistyvät katastrofi-elokuvista tutut eeppiset asetelmat ja tunnelmat vahvoihin hahmoihin ja väkevään tarinankerrontaan. Näissä peleissä tullaan erityisesti keskittymään realististen pelihahmojen ryhmädynamiikan ja -hengen luomiseen sekä ryhmätyöskentelyyn.

Lue myös

Joulun kovimmat lahjavinkit

Mass Effect 2 turposi kahdelle levylle

Silencer, hiiri pro-pelurien mieleen?