UUSIMMAT

Suomalaispeli Shadowgrounds Survivor linuxoituu

12.02.2008 16:16 | Jukka O. Kauppinen

Ropelihatut päähän ja Linuxit tulille, sillä nyt lähtee. Helsinkiläisen Frozenbyten erinomainen PC-räiskintäpeli Shadowgrounds Survivor julkaistaan seuraavaksi Linuxille. Shadowgrounds Survivor on ulkoavaruuteen sijoittuva, mahtavalla audiovisuaalisella toteutuksella eteenpäin rynnivä kolmannen persoonan räiskintäpeli. Frozenbyte kehitti Shadowgrounds Survivorin alun perin Windowsille.

Frozenbyte ja Linuxiin erikoistunut jyväskyläläinen IGIOS kääntävät Shadowgrounds Survivor -pelin nyt Linux-alustalle:

”Linux tekee tuloaan massamarkkinoille ja olemme erittäin mieluusti mukana tuomassa sille myös laadukasta peliviihdettä,” Frozenbyten toimitusjohtaja Lauri Hyvärinen sanoo.

”Keskitymme yhä pääasiassa konsoli- ja Windows-peleihin, mutta IGIOS:n uraauurtava työ Linuxin parissa mahdollistaa myös tulevien peliemme kääntämisen Linuxille.”

”IGIOS tulee räjäyttämään Linux-pelimarkkinat,” IGIOS:n markkinointijohtaja Tapio Honkonen sanoo. ”Linuxin käyttöliittymän kehityksen myötä se soveltuu yhä paremmin käyttöjärjestelmäksi ja pelialustaksi kotikoneisiin. Linux-käyttäjille täytyy tarjota tasavertaiset mahdollisuudet nauttia Shadowgrounds Survivorin kaltaisista pelijulkaisuista.”

Shadowgrounds Survivorin lisäksi Frozenbyten ja IGIOS:n yhteistyö kattaa myös alkuperäisen Shadowgrounds-pelin kääntämisen Linuxille. 

Shadowgrounds Survivor for Linux julkaistaan nettijakeluna keväällä 2008. Pelin hinta on 29,90 euroa. Shadowgrounds for Linux julkaistaan samoihin aikoihin 9,90 euron hintaan.

Shadowgrounds?

Shadowgrounds Survivor on ylhäältäkuvattu räiskintäpeli, jossa pelaaja käy taisteluun ulkoavaruuden hirviöitä vastaan. Pelin juoni keskittyy kolmeen selviytyjään, jolla kullakin on oma aseistuksensa ja hahmopäivityksensä.

Shadowgrounds on Shadowgrounds-pelisarjan aloitusosa, jossa ihmiskunnan kolonisaatio Jupiterin Ganymede-kuussa kokee shokkiherätyksen ulkoavaruuden hirviöiden hyökätessä vuonna 2096. Pelaaja omaksuu mekaanikko Wesleyn roolin tavoitteenaan päästä eroon hirviöistä – tai ainakin selviytyä.

http://www.shadowgroundssurvivor.com/

Lue Shadowgrounds Survivorin arvostelu eDomesta: Shadowgrounds Survivor (PC)

Lue lisää eDomesta

Frozenbyte – uusi suomalainen pelitalo parrasvaloihin (osa 1)

Frozenbyte – uusi suomalainen pelitalo parrasvaloihin (osa 2)

Frozenbyte julkaisi kenttäeditorin Shadowgroundsiin

Frozenbyten räiskintätykitys Shadowgrounds Survivor saapui kauppoihin

Kotimaisuus on valttia

Lisää suomipelejä maailmalle: Frozenbyteltä Shadowgrounds Survivor

Shadowgrounds Survivor (PC)

Shadowgroundsiin julkaistiin päivitys, kopiosuojaukset veks

Shadowgrounds-tiimi ja Lordi

Suomalaisen pelialan suuri vuosi

Uusi suomalainen videopeli kaupoissa

Muropaketin uusimmat