Suomalaisseikkailu The Blobjob kuulostaa tuhmalta – ja aika outo teos se onkin

30.04.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

Wiikon wanhoissa mennään tälläkin kertaa suomalaisten videopelien historiaan. Ja esillä on jotain.. Hyvin… HYVIN… kummallista. Juho Kuorikoski, olkaa hyvä:

Edit: Ei herttinen. Niin se alitajunta vain muokkasi alkuperäisen otsikon… uusiksi. Kun tässä on aikamme naurettu Blobjobin aiheuttamia mielikuvia, niin… Niin. Nii kävi. -JOK

Tampereella järjestetyn Mindtrek-multimediakilpailun pääpalkinnon pokannut The Blobjob yhdistelee oikeita näyttelijöitä renderoituihin taustoihin. Nykypelaajaa naurattaa, mutta 1990-luvulla tämäkin peli näytti vallan erinomaiselta. Polygonihahmojen sijaan pelissä on käytetty bluescreeniä vasten kuvattuja näyttelijöitä, jotka on istutettu tietokoneella piirrettyihin taustoihin.

Tulevaisuuteen sijoittuvassa tarinassa viisi synteettistä ihmistä on kadonnut kuljettaessaan huippusalaista kaavaa patenttivirastoon. Maailman möreimmällä viskiäänellä solkkaavan Joe Ridleyn niskoille nakitetaan pelastusoperaatio. Tavoitteena on löytää kaava ja pelastaa nanoblobeiksi kutsutut keinoihmiset. Blobit ovat toistensa kanssa identtisiä. Pelissä tätä perustellaan klooneilla, mutta oma veikkaukseni on, että budjetti loppui kesken. Tai sitten väkeä ei saatu yksinkertaisesti houkuteltua kameran eteen.

Lue koko artikkeli: Wiikon wanha: The Blobjob on hämmentävä suomipelireliikki

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: Space Station Manager  

Wiikon wanha: Cybermorph 

Wiikon wanha: Space Satellite (MSX, 1985) 

Wiikon wanha: Normality