Suomeen syntyi ensimmäinen oikea, täysipäiväinen eSports-ammattilaistiimi

04.01.2016 16:34 | Jukka O. Kauppinen

Pitkän linjan suomalaiset eSports-ammattilaiset ovat pistäneet hynttyyt yhteen ja luoneet Suomen ensimmäinen ammattimaisesti, täysipäiväisesti kilpapelaamiseen keskittyvän eSports-organisaation. ENCE eSportsin jäsenet eivät ole pelkkiä etäjäseniä, vaan ammattilaisjoukkueessa kuukausipalkalla työskenteleviä kilpapelaajia, jotka voivat näin keskittyä täysipäiväisesti harjoitteluun ja turnauksiin.

ENCE on nimeä tuttu entuudestaankin, mutta sekä joukkueen että sen taustayrityksen toiminta on aloitettu nyt täysin uudelleen. Uusittu ENCE aloittaa Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) joukkueella ja tavoitteena on laajentaa myöhemmin myös yksilöpeleihin, kuten Hearthstoneen tai Starcraft 2:een.

”Suomessa on muutamia ammattilaistason pelaajia ja joitain ammattilaisuuteen pyrkiviä organisaatioita, mutta yksikään ei ole tähän mennessä pystynyt maksamaan sellaista kuukausipalkkaa, jotta pelaajat voivat keskittyä pelkästään pelaamiseen”, kertoo joukkueen managerina toimiva Joona ”natu” Leppänen,

”Me lähdemme rakentamaan osaavaa  organisaatiota sekä motivoitunutta ja taidollisesti vahvaa joukkuetta, jonka tavoitteena on pelata maailman huipputasolla vuoden lopussa. Tämä on iso askel suomalaiselle e-urheilulle”.

ENCEn CS:GO joukkueen muodostavat Juho ”juhob” Lampinen, Mikko ”xartE” Välimaa, Miikka ”suNny” Kemppi,  Tom ”stonde” Glad sekä kapteeni Aleksi ”allu” Jalli.

Kaikilla pelaajilla on pitkä kokemus ammattilaisena pelaamisesta, erityisesti joukkueen kapteenilla Aleksi Jallilla.

”Allu on varmasti yksi tämän päivän parhaimmista ja tunnetuimmista CS:GO pelaajista maailmassa”, kertoo ENCEn toimitusjohtaja Petri ”Procyon” Hämälä.

”Aleksi tuo tiimiin kokemusta ja osaamista, joka mahdollistaa taitavien yksilöiden muovaamisen pystyväksi joukkueeksi. Paljon työtä on tehtävänä, mutta uskomme joukkueeseen ja organisaatioomme”.

Joukkueen harjoittelu käynnistyy tammikuun alkupuolella. Tiimin ensimmäinen turnaus on helmikuun alussa Assembly Winter 2016 -tapahtumassa.

ENCEssä on mukana useita tunnettuja suomalaisia e-urheilun osaajia. ENCE eSports Oy :n toimitusjohtaja on Petri Hämälä, joka on vaikuttanut vuosia e-urheilun parissa. Manageri on Joona ”natu” Leppänen, jolla on takanaan mittava oma peliura sekä kokemusta kommentaattorina ja asiantuntijana kansainvälisissä turnauksissa. Tiimin toiminnassa on mukana myös Tomi ”Lurppis” Kovanen sekä Juha ”aNGelDusT” Kurppa, joiden saavutukset menestyneinä ammattilaispelaajina tuovat ydinporukkaan huippuosaamista.  Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja on Pekka ”pehu” Aakko, joka tunnetaan muun muassa Assembly tapahtuman pääjärjestäjänä.

Kokonaisuutena ENCEn organisaatiosta löytyy laajaa kansainvälistä osaamista ja intohimoa e-urheilua kohtaan.

Lisätietoja: http://www.ence.fi/

Lisää aiheesta

Activision Blizzard osti Yhdysvaltojen suurimman eSports-yhteisön

EA perusti oman eSports-divisioonan

Joona “Serral” Sotala voitti kultaa StarCraft II -olympialaisissa

Kick Off 2 MM-turnaus pelattiin Irlanissa – milloin Suomi isännöi eSportsin ylväimmän kilpailutapahtuman?