Uusimmat

Suomen eSports-MM-turnaus alkaa torstaina-aamuna – ensimmäisinä Hearthstone ja Dota 2

12.11.2014 20:30 Jukka O. Kauppinen

Azerbaidžanin Bakussa järjestettävä eSportsin IeSF-kattojärjestön MM-turnaus alkaa heti torstai-aamuna. Ensimmäisenä pelien liekkeihin heitetään Hearthstone ja Dota 2.

Torstain otteluaikataulut:

09:00 Hearthstone, avoin – Suomi vs Venäjä
09:30 Dota 2, avoin – Suomi vs Georgia
09:30 Tekken Tag Tournament 2, naiset – Suomi vs Azerbaidzan
10:00 StarCraft II, naiset – Suomi vs Azerbaidzan
10:00 Hearthstone, avoin – Suomi vs Azerbaidzan
11:00 Dota 2, avoin – Suomi vs Azerbaidzan
11:00 StarCraft II, naiset – Suomi vs Kiina
11:00 StarCraft II, avoin – Suomi vs Itävalta
12:00 Hearthstone, avoin – Suomi vs Tunisia
14:00 StarCraft II, naiset – Suomi vs Romania

Hearthstone (yleinen): Aleksi Majander:

  • Aleksi “Wampie” Majander on yksi menestyneimmistä suomalaisista Hearthstone-pelaajista, jotka pelaavat kansainvälisissä joukkueissa. Majander aloitti pelaamisen 15-vuotiaana ja siirtyi Hearthstonen pariin pelin testiversion avauduttua elokuussa 2013. Nykyään Majander pelaa amerikkalaisessa vVv-joukkueessa, johon kuuluu hänen lisäkseen neljä muuta Hearthstone-pelaajaa. Pelaamisen lisäksi Aleksin aika kuluu tietojenkäsittelytiedettä opiskellessa ja opettaessa sekä IT-ylläpidon töissä.

Dota 2 (yleinen): Ville Tuomi, Joona Laine, Lawrence Simon, Jesse Vainikka, Kalle Saarinen

  • Ville “Okke” Tuomi toimii Bakun kisamatkalla Suomen Dota 2 -joukkueen kapteenina. Pelaamisen Tuomi aloitti , noin 16:ta vanhana, ja Dotaa hän on pelannut pelin aikaisimmista versioista lähtien. Joukkueessa Tuomi pelaa joukkueen muita pelaajie tukevaa supporttia. Dota 2:n pelaamisen lisäksi Tuomi on tennisvalmentaja ja opiskelee HR-ammattilaiseksi ammattikorkeakoulussa.
  • Joona “fragi” Laine on suomalainen Dota 2 -pelaaja, joka on nähty jo vuosien ajan laneilla pelaamassa hyvin sijoittuvissa Dota-joukkueissa. Pelaamisen Laine aloitti 5-vuotiaana ja Dota 2:ta hän alkoi pelaamaan vuonna 2011. Dotan pelaamisen lisäksi Laine on pelannut vuodesta 2011 lähtien Suomen parhaassa ja tunnetuimmassa World of Warcraft -killassa, Paragonissa. Pelaamisen lisäksi Laine opiskelee tietotekniikkaa Turun yliopistolla.
  • Lawrence “Hopis” Simon pelaa Suomen Dota 2 -joukkueessa 2. positionia. Lawrence aloitti tietokonepelien pelaamisen 12-vuotiaana, ja Dota:n pariin hän siirty 16:ta vanhana. Pelaamisen lisäksi hän opiskelee tietojenkäsittelyä Ammattikorkeakoulussa.
  • Jesse “Jerax” Vainikka hyödyntää runsasta kotimaisissa ja ulkomaalaisissa joukkueissa hankittua kokemustaan luotsatessaan Suomen Dota 2 -joukkuetta Bakun maailmanmestaruusturnauksessa. Hän toimii kisoissa joukkueen pelinsisäisenä kapteenina. Vainikka aloitti pelaamisen noin 5-vuotiaana ja Dotasta hän kiinnostui kuudennella tai seitsemännellä luokalla. Dota 2:sta hän ryhtyi pelaamaan suoritettuaan tammikussa 2012 alkaneen asepalveluksen. Tällä hetkellä Vainikka pelaa neljän muun suomalaisen pelaajan kanssa 4Anchors + Sea Captain-joukkueessa, jonka lisäksi hän opiskelee Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelytieteitä.
  • Kalle “Trixi” Saarinen on yksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä pelaajista. Pelaamisen Saarinen aloitti 13-vuotiaana, ja on pelannut Dota 2:n lisäksi korkeimmalla mahdollisella tasolla myös Heroes of Newerth -peliä. Saarinen on kansainvälisen Fnatic-joukkueen jäsen, jonka kanssa hän on osallistunut kymmeniin kovatasoisiin turnauksiin ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Saarinen on Fnaticissa epäaktiivisena jäsenenä, ja pelaa suomalaisessa 4 Anchors + Sea Captain -joukkueessa.

Tekken Tag Tournament 2 (naiset): Tuula Rantala

  • Tuula “edgemis” Rantala edustaa Suomea IeSF-turnauksessa jo toisena vuonna peräkkäin. Hän aloitti pelaamaan konsolipelejä 7-vuotiaana ja Tekken Tag Tournament 2:n pelaamisen hän aloitti 22-vuotiaana. Tällä hetkellä hän pelaa Tekkenissä hahmoja Violet ja Anna. Rantala on ollut pitkään Suomen paras naispuolinen Tekken-pelaaja, ja hän harjoittelee yhdessä Turun Taistelupelaajat ry:n kovatasoisten pelaajien kanssa. Pelaamisen lisäksi Rantala työskentelee peligraafikkona.

StarCraft 2 (naiset): Niina Kahela           

  • Niina “Soyhi” Kahela edustaa Suomea naisten StarCraft 2 -turnauksessa jo toisena vuotena peräkkäin. Kahela on pelannut tietokonepelejä jo 5-vuotiaasta lähtien, ja StarCraftia hän alkoi pelaamaan vuonna 2011. StarCraftissa Kahela pelaa Zerg-rotua. Vuoden 2013 IeSF World Championship -turnauksessa Kahela sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon. Kisojen aikoihin hän kävi Suomessa useissa haastatteluissa kertomassa elektronisesta urheilusta ja maailmanmestaruusturnauksesta. Pelaamisen lisäksi Kahela opiskelee matematiikkaa Helsingin yliopistossa.

StarCraft 2 (yleinen): Vesa Hovinen       

  • Vesa “Welmu” Hovinen on yksi Suomen menestyneimmistä elektronisen urheilun pelaajista. Hovinen aloitti tietokoneella pelaamisen jo 7-vuotiaana ja nykyään hän pelaa ammattikseen StarCraft 2 -pelissä Protoss-rotua. Tällä hetkellä Hovinen kuuluu romanialaiseen NewRoSoft-joukkueseen, jonka riveissä hän osallistuu turnauksiin Suomessa ja maailmalla. Peliammatin lisäksi Hovinen opiskelee tällä hetkellä Tampereen yliopistossa.

Lisätietoja: http://ie-sf.org/

Maajoukkueen pelaajaprofiilit: http://www.seul.fi/maajoukkue/