Suomen pelimuseon ensimmäinen t-paita inspiroitui C64:n Delta-räiskintäpelistä

08.09.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Millä tavoin Suomen pelimuseo, Thamalus, Stavros Fasoulas, Delta, C64 ja t-paidat liittyvät yhteen? No kaikin tavoin. Kuten sillä, että ne kaikki yhdistyvät Suomen pelimuseon t-paita-suunnittelukilpailun tuloksena syntyneeseen hienoon paitaan.

Tamperelaisen Jani Nummelan suunnittelema t-paita hakee innoituksensa vuonna 1986 ilmestyneeseen erinomaiseen Delta-räiskintäpeliin, jonka suunnitteli ja koodasi suomalaisen pelialan pioneereihin lukeutuva Stavros Fasoulas.

Pelimuseon paitaskaban tuloksista on valittu kolme paitaa, joita voi tilata Mesenaatin kautta. Delta on näistä ensimmäinen.

suomen_pelimuseo_paita_delta_1

Jani Nummela kertoo itsestään näin:

Olen syntynyt, kasvanut ja elänyt Tampereella. Asun Epilässä elämänkumppanini Riinan ja vanhan Mooses-kissan kanssa. Koulutukseltani olen kuvataiteilija. Työkseni olen puljannut pelien parissa jo hyvän aikaa, olen toiminut alalla mm. tutkimustyössä ja viimeiset 8 vuotta yrittäjänä Moido Games -nimisessä firmassa. Vapaa-aikaan kuuluvat perinteiset nörttiharrasteet: rooli- ja lautapelit, scifi niin kirjoina, sarjoina kuin elokuvinakin, sarjakuvat jne. C64 on se itselle rakkain pelikone. En ole kuitenkaan täysin olmi, viihdyn leirinuotiolla ja kalareissuillakin. Tykkään kovasti myös erilaisista artsuilu-, askartelu- ja kikkailuprojekteista. Viimeaikoina olen yrittänyt oppia jojottelemaan, huonolla menestyksellä.

Lisätietoja: www.mesenaatti.me/suomenpelimuseo/

Lisätietoja: https://www.facebook.com/suomenpelimuseo/