Suomen pelimuseon toinen t-paita kunnioittaa ysäri-suomipeliklassikkoa: Wings oli lysti luolaräiskintä!

09.09.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

1990-luku oli indie-suomipelien kulta-aikaa. Pienet tiimit tekivät jos jonkinlaisia huikean mainioita indiepelejä, ja esimerkiksi luolalentelyt olivat vuodesta toiseen ja koneelta toiselle todella, todella suosittuja. Turboraketti, Auts, KOPS, Roketz, mitä kaikkia niitä olikaan. Yrittipä muutaman vuoden takainen Crust-mobiilipelikin lämmitellä klassisella aiheella.

Ja sitten oli tietysti Wings, joka ylsi Suomen pelimuseon t-paitaskaban top 3:een.

Wings oli vuonna 1996 julkaistu parhauden luolaräiskintä, jonka teki Miika Virpioja. Alkuun sharewarena julkaistu räiskintä tuki niin lokaalia moninpeliä kuin vähän isompaakin kaverimätkettä nollamodeemikaapelilla ja modeemilla. Wings sai myös jatko-osan niinkin äsken kuin 2006.

Wings-paidan suunnitteli Minna Salomaa, joka kertoo itsestään seuraavaa:

Olen 24-vuotias tamperelainen opiskelija. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Tampereen ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa pelituotannon puolella. Lisäksi suoritan Lapin yliopistoon taiteen kandidaatin tutkintoa pääaineenani kuvataidekasvatus. Vapaa-ajallani harrastan pelaamista, trumpetin soittoa ja taiteita. Olen suurimman osan elämästäni keskittynyt perinteiseen piirustus- ja maalaustaiteeseen, mutta teen tätä nykyä pääasiallisesti digitaalisia kuvia. Kuitenkin myös perinteiset tekniikat ja valokuvaus kiinnostavat.

Lisätietoja: http://minnasa.weebly.com/

suomen_pelimuseo_paita_wings_1

Paidan sisältävä lippupaketti löytyy Mesenaatista: http://mesenaatti.me/suomenpelimuseo

Lisää aiheesta

Suomen pelimuseon ensimmäinen t-paita inspiroitui C64:n Delta-räiskintäpelistä