UUSIMMAT

Suomessa tehdään japanilaisia pelejä, mitä kummaa?

07.03.2016 11:55 Jukka O. Kauppinen

Kalle ”HCJorma” Lounela vieraili taannoisessa peli- ja animetapahtuma (tai anime- ja pelitapahtuma, sama se) Yukiconissa, ja nautti siellä kaikin aistein. Niin kahvista kuin kahvilahenkilökunnastakin, ihmisistä, meiningistä, tapahtumista ja ohjelmanumeroista. Yksi kiintoisimmista käsitteli Suomesta kansainvälisesti operoivan Fruitbat Gamesin toimintaa.

Sillä tiesitkö, että Suomen kautta tuodaan japanilaisia pelejä maailmanmarkkinoille? Käytännössä suorastaan tehdään japanilaisia pelejä, sillä vaikka ne ovatkin Made in Japan, niin Suomessa niitä tehdään paikoittain kattavastikin uusiksi.

Fruitbat Factory on lokalisointifirma jännällä nimellä. Jänniä ovat myös heidän käännöstensä kohteet: pienen budjetin japanilaiset indiepelit, jotka ovat monille ennestään tuntemattomia. War of the Human Tanks on malliesimerkki kuinka omaperäinen teos sai ainakin osan ansaitsemastaan huomiosta lännessä: massatuotettujen tyttötankkien siirtelyyn keskittyvä strategiapeli sai monelta taholta huippuarvosanan. Ilman Fruitbat Factorya se olisi mitä luultavimmin jäänyt kotimaahansa, vain kourallisen nautittavaksi.

Lue koko artikkeli: Fruitbat Factory tuo japanilaisia outopelejä länsimaailmaan