Suomi avaruussodan suurvallaksi! Ennakossa Interplanetary

11.12.2014 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Rakettipaketti Marsiin? No vaikka. Mukaan kymmenen Tsar Bombaa, niin kyllä pienet vihreät miehet kiittävät. Mutta toivottavasti JOKin suojakentässä on virtaa!

Tämä puolisko peliä on jo nyt toteutettu oikein kivasti ja informatiivisesti. Systeemin jujut, rakennus- ja sähköverkoston rakentamisen ja tönöjen asettelun säännöt esitellään selkeästi ja havainnollisesti. Asiat tajuaa heti ensimmäisellä pelikerralla. Esimerkillistä pelidesignia!

Ja entäs se sotiminen? Se on tykistöpeliä avaruusfysiikoilla ja niin oivallista sellaista. Otetaan yksi aurinkokunta ja heitetään sinne keskustähden lisäksi planeettoja. Pistetään ne kiertoradoille ja määritellään aurinkokunnan objekteille painovoimakentät. Ja sitten tönäistään kaikki liikkeelle.

Planeetalta A ammutaan raidetykeillä ballistisia ammuksia kohti Planeetta B:tä. Tähtäyksessä on huomioitava muun muassa se, että mille puolelle planeettaa omat aseet on yläpäätään sijoitettu. Sen jälkeen kotiplaneetan painovoimakenttä sekä planeettojen ja muiden taivaankappaleiden liikeradat. Otetaan sopivasti ennakkoa ja mietitään, että milläs nopeudella omat ammukset lentävät. Osuako kohdeplaneettaan vai eikö osua.

Lue koko ennakko: Interplanetary -ennakko (Linux, Mac, PC)

Lisää aiheesta

Crimsonland (PC, PS4, PSV) 

Drift’n’Drive (iOS) 

Legend of Grimrock II (PC) 

PlayStation 4:n uusi Super Stardust julkistettiin virallisesti 

Suomalaista mytologiaa ylisöpössä seikkailupelissä 

The Detail Episode 1 – Where the Dead Lie (Linux, Mac, PC) 

Turbo Sliders sai kymmenvuotisjuhlapäivityksen – ilmaista top down –kilpa-ajoa parhaimmillaan