UUSIMMAT

Suomipeli Infrassa yritetään estää suurkatastrofia

24.07.2015 11:30 Jukka O. Kauppinen

Jo muutaman vuoden ajan kehitetty suomiseikkailu Infra on vähän erilainen seikkailu. Siinä näet otetaan vahvasti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin samalla, kun pelaaja yrittää estää suurkatastrofia.

Tekijät kertovat, että Infra sijoittuu Stalburg-nimiseen eurooppalaiseen teolliseen suurkaupunkiin, joka on menettänyt loistonsa terästeollisuuden alasajon myötä ja yrittää nyt määritellä itseään uusiksi. Pelissä pelataan suomalaistaustaisella insinöörillä, joka lähetetään tutkimaan kaupungin (teollistumisen) huippuvuosina (1950-1970) rakennetun infrastruktuurin tilaa.

Kartoitusreissun yhteydessä pelaaja löytää kyseenalaisia vakavaan korruptioon ja poliittiseen kikkailuun viittaavia dokumentteja menneisyydestä, jotka kertovat syitä infrastruktuurin äärimmäisen huonolle kunnolle. Samaiset salaiset paperit myös selittävät omalta osaltaan kaupungin teollisuuden alasajoa. Tapahtumien edetessä selviää, että yhä useampi taho on sotkeutunut vyyhtiin, mukaan lukien useat eri järjestöt, puolueet ja yritykset omine motiiveineen ja intresseineen.

Peli ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja ongelmiin useista eri näkökulmista ja opettaa että kaikki ihmiset, yritykset, järjestöt ja fyysinen infra on verkostoituneet – ”kaikki vaikuttaa kaikkeen”.

Pelikehittäjä Oskari Samiolan mukaan ”Infra tarjoaa hyvän läpileikkauksen täydellisen läpimätään yhteiskuntaan.”

 

 

Pelissä edetään ratkomalla mekaanisia, elektronisia ja muunlaisia puzzleja, sekä etsimällä ja avaamalla dokumenttejä ja muita salaisuuksia.

Pelille kerätään parhaillaan joukkorahoitusta Indiegogo-sivuston kautta. Tähtäimessä on 70 000 dollarin potti, jolla peli olisi tarkoitus rutistaa julkaisukuntoon ja viimeistellä.

Lisätietoja: www.infragame.net

Lisätietoja: https://www.indiegogo.com/projects/infra#/story

Lisää aiheesta

Kotimainen indiepeli Infra sisältää astetta erikoisemman idean