UUSIMMAT

Suomipeli Rust Buccaneers tekee meistä piraatteja

11.09.2009 14:53 | Jukka O. Kauppinen

Kuten jo aikaisemmin tänään uutisoimme, oululainen Pixolane Oy on saanut rahoituksensa kuntoon ja työstää PlayStation 3:lle studion ensimmäistä peliä. Mikä se Rust Buccaneers siis oikein onkaan?

Kuten kaikki edes minimaalisesti valveutuneet ovat todennäköisesti huomanneet, ei merellä tapahtuva piratismi ole mikään esihistoriallinen asia. Muun muassa Somalian rannikolla ja Aasiassa piratismi on jokapäiväinen ilmiö, jota vastaan taistellaan jopa kansainvälisten laivasto-osastojen avulla.

Nämä ilmiöt toimivat inspiraationa myös Rust Buccaneersille. Siinä pelaaja ryöstää ja tuhoaa siviili- ja sotilasaluksia tavoitellessaan mainetta ja mammonaa trooppisilla vesillä.

Tehtäväpohjaisen yksinpelikampanjan lisäksi pelissä on avoimeen pelimaailmaan sijoittuva arcade –moodi, jossa yksi tai kaksi pelaajaa pyrkivät saamaan mahdollisimman paljon tuhoa ja hävitystä aikaan.

”Mainion pelattavuuden ohella olemme panostaneet pelin teknologiaan ja erityisen ylpeitä olemmekin lähes fotorealistisesta vedestä, joka oikeasti tuntuu ja näyttää nesteeltä, sen reagoidessa luonnollisesti fysiikan mukaan räjähdyksiin ja aluksiin”, studiolta kehutaan.

Kuva pelin varhaisesta ALPHA-versiosta – tekijöiden mukaan peli näyttää tällä erää jo huomattavasti tätä paremmalta.

Kuva pelin varhaisesta ALPHA-versiosta – tekijöiden mukaan peli näyttää tällä erää jo huomattavasti tätäparemmalta.

Rankka aihe ei kuitenkaan päädy pelinäytöille aivan alkuperäisten visioiden mukaisena. Ne kun olivat sen verran rankkoja, ettei peliä olisi saatu ulos kuin ehkä PC:lle itse julkaistuna indie-teoksena. Ehkä senkin aika tulee vielä joskus.

Peli julkaistaan digitaalisten jakelukanavien kautta, aluksi PlayStation 3 –alustalle ja mahdollisesti myöhemmin myös muille pelialustoille.

Lisätietoja: http://www.pixolane.com/

Lisää aiheesta

Pixolane kehittää PS3-peliä kotimaisella rahoituksella

Lue myös

Arvostelu: Colin McRae: Dirt 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Ennakossa Operation Flashpoint: Dragon Risingin PC-versio

Red Factionin PC-versio taipui kaksoistornien edessä

Trials HD hallitsee Xbox-listoja – XBLA:n ja PSN:n top 10

Wiikon wanha: Bionic Commando

Muropaketin uusimmat