Uusimmat

Suomipeli Shadwen hiippailee kauppoihin parin viikon päästä

06.05.2016 16:00 Miikka Lehtonen

Kesä on ihan kulman takana, joten varjoissa hiippailu ei kerrankin ole ajankohtaista harrastusta Suomessa, paitsi tietenkin videopeleissä. Suomalaisen Frozenbyten varjovaanintapeli Shadwen nimittäin hipsuttelee kauppoihin aivan kesän kynnyksellä.

Suomalainen Frozenbyte on tullut vuosien varrella tunnetuksi pääasiassa Trine-peleistään. Satumaisen kauniit ja pääasiassa oikein viihdyttävät tasohyppelypelit ovat keränneet paljon yleisöä ja työllistäneet tiimiä vuosien ajan. Tuorein osa oli vähän mitä oli, vieläpä aika ikävistä syistä: rahat ja sitä myöten kehitysaika loppuivat kesken. Niinpä pahimmissa skenaarioissa pelättiin jo Frozenbyten tulevaisuuden puolesta, mutta onneksi tiimi yhä porskuttaa eteenpäin.

Shadwen on kerännyt ihan kivasti huomiota jo ennakkoon Frozenbyten keksittyä pelin ympärille erikoisen ja mukavan markkinointikikan. Pelistä julkaistiin keväällä pelattava demo, jota pelaamalla pelaajayhteisö sai laskettua Shawdenin myyntihintaa. Mitä enemmän peliä pelattiin ja mitä enemmän siinä saavutettiin, sitä halvemmalla Shadwen lopulta julkaistaisiin. Yhteisön ponnistusten ansiosta Shadwen nähdään Steamissa 14,55 euron hintaisena ja vieläpä aika pian: julkaisu tapahtuu toukokuun 17. päivänä!

Jos Shadwen on tähän saakka mennyt jotenkin ohi, nyt kannattaa viimeistään höristää korviaan. Kyseessä on nätti hiippailupeli, jossa pääpaino on oikeasti hiippailulla. Moni moderni hiiviskelypelihän sortuu siihen, että varjot ovat käytännössä vain piilopaikka murhien välillä, mutta Shadwen kannustaa oikeasti pysyttelemään piilossa.

Tulemme varmasti palaamaan asiaan arvostelun myötä. Sitä odotellessa fiilistelkää gallerian ja trailerin parissa!

Lisätietoja: Shadwen