Uusimmat

Suoratoistopalvelu Twitch myytiin – mutta ei suinkaan Googlelle vaan Amazonille 970 mijoonalla

25.08.2014 23:24 Jukka O. Kauppinen

Pelaajien suoratoistolähetyksiin erikoistunut Twitch-palvelu löysi sitten lopulta uuden kodin. Palvelun myynnistä on puhuttu kovasti viime kuukausina, jotta perustajat pääsisivät tekemään kunnon tilin, mutta kauppakeskustelut tuntuvat junnanneen pitkään paikoillaan. Lopulta diili kuitenkin tehtiin – ja yllätysvaihtoehto Amazonin kanssa.

Tilanne on ollut muutaman viikon aikana kiintoisa, sillä Twitch on yksipuolisesti heikentänyt radikaalisti käyttäjäehtojaan. Saman yhtiön monipuolisempi striimauspalvelu Justin.tv suljettiin jo, eikä Twitch esimerkiksi enää säilytä striimaajiensa lähetyksiä palvelimillaan kuin rajoitetun aikaa. Karuin muutos oli striimien ääniraidan sormenjälkitunnistus. Jos striimissä esiintyi tekijäoikeusten suojaamaa musiikkia, niin koko ääniraita mykistetään 30 minuutin ajaksi. Näin myös, jos tekijäoikeustunnistettu musiikki on pelimusiikkia. Aika karu veto pelien suoratoistoon erikoistuneelta palvelulta. Yhtiö on sittemmin lupaillut, ettei suorien lähetysten ääniraitaa mykistetä ja tallenteidenkin suhteen ollaan kohtuullisia.

Twitchin muutokset kuitenkin tuntuivat oudoilta, kun yhtiö supisti radikaalisti säilytystilaa vaativia palvelujaan kesken kauppaneuvotteluhuhujen. Jos neuvotteluja olisi käyty Googlen kanssa, niin moisia peliliikkeitä tuskin tarvittaisiin. Google kun rakastaa dataa. Amazonia vanhat tallenteet eivät kaikesta päätellen kiinnostaneet, vaan yhtiö taitaa mieliä enemmänkin Twitchin teknologiaa kuin pelistriimien tallenteita.

Nähtäväksi jää mitä Twitchille seuraavaksi tehdään. Se on kuitenkin tällä hetkellä tärkeä osa myös Sonyn ja Microsoftin konsolien somestrategiaa, sekä tärkeä osa monien pelaajien ja yhteisöjen elämää.

Twitchin omistajat kuitenkin ovat varmaankin ihan tyytyväisiä, sillä palvelun hinta asettui 970 miljoonaan dollariin. Kauppa aiotaan viedä loppuun seuraavan neljän kuukauden aikana.

Tiemmä Twitch ja Google/Youtube keskustelivat yrityskaupasta pitkään, mutta Youtube+Twitch olisivat hallinneet yhdessä jokseenkin ylivoimaista osaa internetin striimauspalveluista. Onkin aika todennäköistä, että kauppa kaatui Yhdysvaltain monopolilainsäädöntöön.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Homottelua ja rasismia Sonyn ja Microsoftin Twitch-kanavilla 

Huhupartio: Youtube ostamassa Twitchin miljardilla 

Nintendo nihkeilee vapaan pelistriimauksen kanssa 

Suomi voitti tankkisodinnan Euroopan mestaruuden – lue taistelureportaasi!