UUSIMMAT

Suosittu YouTube-kanava kärähti maksetuista mainosvideoista

03.09.2015 14:00 | Miikka Lehtonen

Korruptio pelijournalismissa on pitkä ja paljon jauhettu puheenaihe. Moni pelaaja katsoo perinteisiä medioita kyynisesti uskoen niiden olevan vain pelistudioiden maksettuja äänitorvia, luottaen samalla uusiin tulokkaisiin, kuten YouTubessa pelivideoita postaileviin kanaviin.

Hieman ironisesti juuri nämä YouTube-superstarat ovat viimeisten vuosien aikana kärähdelleet useammankin kerran juuri samaisesta touhusta ja nyt kärähti taas. Tällä kertaa asialla on Machinima-kanavarypäs, joka on saanut Yhdysvaltojen viestintävirastolta tuomion asiattomasta mainonnasta. Kanavalle postatut videot kun olivat oikeasti maksettuja mainoksia.

Kyse on kahdesta Xbox One -videosta, joissa olevinaan annettiin ennakkofiiliksiä konsolista. Ja mikäs siinä, mutta Machinima-kanavalle oltiin maksettu promovideoiden tekemisestä ja kanava taas itse maksoi 15 000 ja 30 000 taalaa kahdelle kanavaansa kuuluvalle YouTube-staralle siitä, että nämä tekivät olevinaan puolueettomia previkkavideoita konsolista.

”Kun ihmiset näkevät tuotetta mainostettavan netissä, heillä on oikeus tietää, katsovatko he oikeaa mielipidettä vai maksettua markkinointipuhetta”, totesi Jessica Rich FTC-virastosta.

Lähde: FTC