UUSIMMAT

Super Mario Galaxy laskeutuu Wiille marraskuussa

18.10.2007 11:49 | Jukka O. Kauppinen

Pieni askel ihmiselle, mutta suuri hyppy Mariolle – putkimiehestä näet tulee ulkoavaruuden putkimies. Super Mario Galaxy on Wiin varmasti odotetuin pelijulkaisu, joka loikkaa keskuuteemme marraskuun puolivälissä.

Nintendon pelejä tähdittävä pelaajasankari siirtyy Super Mario Galaxyssä tykkänään uusiin sfääreihin. Painovoimaa uhmaavassa 3D-seikkailussa Mario tutkii linnunratoja ja planeettoja. Pelille lupaillaan suorastaan koko tasoloikkapeligenren mullistavaa pelikokemusta ja uutta ohjaustapaa.

Tarinallisesti mennään tutuilla poluilla. Bowser on jälleen kerran kaapannut prinsessa Peachin ja tällä kertaa Peach on paiskattu niinkin kauas kuin maailmankaikkeuden keskipisteeseen. Niinpä Marion on taas kerran matkattava Peachia pelastamaan.

Pelin odotetuimmat puolet löytynevät Wiin uusista ohjaintavoista. Marion liikkeitä ohjataan Wii-apuohjaimen ohjainsauvalla ja sitä ravistamalla pelaaja voi käyttää Marion uutta pyörähdysliikettä, jolla pelaaja voi tutkia planeettoja, pysäyttää vihollisia ja lisätä hypyn korkeutta. Yksittäisten, tupla- sekä kolmoishyppyjen lisäksi Mario voi tehdä painovoimaa uhmaavia akrobaattisia hyppyjä. Mario voi myös singahtaa planeetalta toiselle erityisten Launch Stars -laukaisutähtien avulla ja rotkojen ylittäminen onnistuu Pull Stars -vetotähtien avulla. Molemmat ohjaimet ovat jatkuvassa käytössä.

Nintendon mukaan…

…peli sisältää useita monipuolisia ja jännittäviä maailmoja tutkittavaksi ja pelaajan tehtävänä on tasoja selvittämällä kerätä tähtiä ja näin edetä pelissä. Jokainen maailma on varustettu erilaisilla esteillä ja haasteilla, jotka pelaajan täytyy selvittää. Pelin aikana pelaaja seikkailee avaruudessa, tuliplaneetoilla, jääplaneetoilla sekä aiemmista Mario-peleistä tutuissa ympäristöissä. Super Mario Galaxy on monipuolinen ja näyttävää grafiikkaa sisältävä peli, joka ihastuttaa Wiin omistajia tänä jouluna.

Painovoiman lisäksi pelaaja voi hyödyntää erilaisia esineitä ja täysin uusia pukuja, jotka antavat Mariolle uusia erikoisvoimia. Erikoisvoimien avulla Mario pääsee pelin toiselle tasolle! Kun pelaaja löytää raidallisen sienen, Mario muuttuu mehiläis-Marioksi, jolloin hän voi lentää hetken aikaa ja päästä uusiin paikkoihin. Löytäessään valkoisen sienen Mario muuttuu Boo Marioksi, jolloin hän voi leijua ylöspäin aina kun A-painiketta painetaan ja muuttua näkymättömäksi, kun Wii-ohjainta ravistetaan.

Super Mario Galaxya on hauska pelata yksin, mutta vielä hauskempaa sitä on pelata ystävän tai perheenjäsenen kanssa! Erityisessä Co-Star Mode – pelitilassa toinen pelaaja voi ojentaa auttavan kätensä käyttämällä toista Wiiohjainta. Toista ruudulla näkyvää osoitinta ohjaava pelaaja voi kerätä tärkeitä Star Bits -tähtipalasia, pysäyttää vihollisia ja tehdä yhteistyötä ykköspelaajan kanssa ja aktivoida erittäin korkealle ulottuvan hypyn Mariolla!

Super Mario Galaxy julkaistaan Wiille 16. marraskuuta 2007.

http://www.nintendo.fi/?game=1224

Lue lisää eDomesta

Historiallinen hetki – Mario ja Sonic turpakäräjillä Super Smash Brosissa

Mario Strikers: Charged Football (Wii)

Miyamoto: Tulevaisuus on helppojen, ei vaikeiden pelien

New Super Mario Bros. (DS)

New Super Mario Bros. (toinen mielipide) (DS)

Nintendo tappaa huhuja, aloittaa uusia

Super Paper Mario (Wii)

Super Princess Peach (DS)

Super Smash Bros Brawlille ja Mario Galaxylle vihdoin ilmestymispäivät

Viikon traileri: Super Mario Bros (1993)