UUSIMMAT

Supercell luottaa lahjakkuuteen ja ketteryyteen

10.12.2012 09:00 | Juho Anttila

Clash of Clans

Helsinkiläinen Supercell on yritys, jonka vauhti on tällä hetkellä huikea. Ei niin kovin merkittävästi menestyneen Gunshinen jälkeen yritys päätti keskittyä tuottamaan pelejä ensisijaisesti tablettiympäristöön.

Päätös on osoittautunut oikeaksi, sillä tällä hetkellä yrityksen pelit tuottavat rohkeimpien arvioiden mukaan lähes miljoona dollaria joka päivä. Gamasutran Mike Rose otti selvää, mistä uudessa suomalaisessa supermenestyksessä on oikein kyse. Tuloksena tutkimuksista syntyi pitkä ja ehdottomasti lukemisen arvoinen artikkeli.

Rohkean alustarajauksen ohella eräs Supercellin tärkeimmistä menestystekijöistä on linjanveto, jonka mukaan yritykseen palkataan vain parasta asiantuntemusta. Käytännössä kaikilla yrityksen työntekijöillä on lähes kymmenen vuoden kokemus alalta. Tiukka rekrytointipolitiikka rajoittaa yrityksen kasvua henkilöstön määrässä mitattuna, mutta samalla toiminnan taso pysyy jatkuvasti korkeana.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen näkee pienuuden myös vahvuutena. Ketterä ympäristö, jossa ei ole turhia hierarkisia rakenteita ruokkii luovuutta. Tämän kaltaisessa ympäristössä ihmiset uskaltavat myös itse ottaa vastuuta, mikä tuottaa positiivisia tuloksia.

Kun katsotaan Supercellin huikeaa nousukiitoa, on pakko myöntää, että Paananen on löytänyt onnistumisen reseptin. Toki pelialalla romahdukset tapahtuvat yhtä nopeasti kuin nousutkin, mutta ainakin tällä hetkellä Supercellin tulevaisuus näyttää todella hyvältä.

Gamasutran alkuperäinen, erinomainen artikkeli löytyy täältä.

Lisää aiheesta

Suomalaisfirmasta povataan uutta hypermenestystä

Suomalaispelitalo keskittyy iPadiin

Suomalaismorppi Gunshine valmistui – versio 1.0.0 julkaistu