UUSIMMAT

Supercell osti enemmistön suomalaisesta Frogmindista

22.09.2016 16:00 Juho Anttila

Suomalaisen pelikehityksen supertähti, Supercell on tähän mennessä keskittynyt lähinnä omiin peleihinsä. Nyt firma on kuitenkin lyönyt hynttyyt yhteen toisen kotimaisen toimijan kanssa. Supercell on nimittäin ostanut 51 prosentin osuuden sangen mainioista Badland-peleistä tutusta Frogmindista.

Vuonna 2012 julkaistulla Badland-pelillä maineeseen noussut ja sarjaa viime vuoden lopulla jatkaneella Badland 2:lla maineeseen noussut studio on käynyt läpi kivuliaankin muutoksen maksullisista peleistä kohti ilmaispelattavia pelejä. Frogmind vietti puolitoista vuotta hyläten lukuisia prototyyppejä, kunnes kokonaista kolme ideaa osui maaliin. Nyt työn alla on siis kolme ilmaispelattavaa Frogmind-peliä, jotka tullaan julkaisemaan ensi vuonna.

Frogmind jatkaa toimintaansa itsenäisenä studiona samaan tapaan kuin Supercell itse on pysynyt itsenäisenä siitä huolimatta, että pääosa firman osakkeista on ollut ulkomaisten Softbankin ja Tencentin hallussa. Kaupan kautta Supercell pääsee hyödyntämään omalta osaltaan samankaltaista pelinkehityskulttuuria soveltavan Frogmindin julkaisuista kun taas Frogmind voi keskittyä täysillä pelikehitykseen ja jättää talouspuolen Supercellin huoleksi.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: frogmind.com

Supercell
Kaikki jutut aiheesta