Superhotiin on jätetty vain oleellinen ja siksi se onkin niin mieleenpainuva – lue arvostelu

15.03.2016 20:30 Jukka O. Kauppinen

Heikki Mustonen suuntasi omituisen bullet timen ja värihämmennysräiskinnän maailmaan – ja tuli sieltä tyytyväisenä takaisin. Puolan pojathan tekivät aika ovelan pelin!

Pelimekaniikka tuntuu uudelta, mutta taitaa olla sitä vain suppeasti tarkasteltuna. Bullet timeä, erilaista ajan manipulointia, on ollut tarjolla aikaisemminkin. Tuttuusmittari väpättää vahvasti platformeriklassikko Braidin suuntaan. Braidissä ajan kelailu on elementti, joka sai aivot nyrjähtämään sekä kivusta että nautinnosta. Samaa pelikokemusta löytyy myös SUPERHOTista. Jokainen kenttä tuntuu puzzlelta, mutta on myös tarkkuutta vaativaa toimintaa. Peli pakottaa kokeilemaan erilaisia tapoja ratkaista tilanteet ja heureka-hetkiä mahtuu joukkoon useampia. Erityistä tyydytystä tuottaa väistää haulit naamaa hipoen ja täräyttää pistoolilla vastapalloon.

Mekaniikka on niin hyväksi hiottu, että peli olisi uponnut yleisöön kivasti pelkästään sen voimalla. Meidän onneksemme tekijät valitsivat vaikeamman polun, eli kirjoittivat terävän tarinan sitomaan pelikentät yhteen. Tarina haluaa päästä pelaajan pään sisälle ja kutittelemaan ahdistavuuden rajoja.

Lue koko arvostelu: Superhot on yhden illan juttu – mutta hyvä sellainen (PC)

SUPERHOT

Lisää aiheesta

Infra (PC)

Portal 2 (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Super Mario Bros + Portalin pyssy = magiaa

The Talos Principle (PC)

The Witness (PC, PS4)

TIS-100 (Mac, PC)

Valven Portal-peli päätyi fanin käsissä taskuversioksi